Πουτίγκα σοκολάτας και αρώμα πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη!

Απόλαυση γευστικού γλυκού και με χαμηλά λιπαρά; Γίνεται! Η πουτίγκα σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού είναι ένα από τα γλυκά που περιέχει ελάχιστα λιπαρά, αλλά η γεύση του θα σας μαγέψει! Ανοίξτε άφοβα, λοιπόν, την πόρτα του ψυγείου σας, όταν σας πιάνουν οι βραδινές λιγουρίτσες, και απολαύστε το!

Τι θα χρειαστείτε:

• 1 πορτοκάλι

• 2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

• ¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο

• 1 κουταλάκι

του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

• 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• ¼ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο

• 3 ½ κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

Πως θα το ετοιμάσετε:

Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό μαχαίρι, η αποφλοιωτή λαχανικών, ξεκολλήστε προσεκτικά το ξύσμα του πορτοκαλιού, σπάζοντάς το σε όσο το δυνατόν λιγότερα κομμάτια. Προσθέστε το γάλα και τα κομμάτια από το ξύσμα μέσα σε μια μεσαία κατσαρόλα. Ανάψτε το μάτι, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το γάλα να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσοχή: Το γάλα δεν πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά, και αφαιρέστε τα κομματάκια του ξύσματος. Το επόμενο βήμα σας, είναι να προσθέσετε το κακάο και να το ανακατέψετε μέχρι να μην υπάρχουν πλέον σβόλοι. Επίσης, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν ακριβώς.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι. Προσθέστε τη μισή ποσότητα από το μείγμα της κατσαρόλας σας και χτυπήστε δυνατά ώστε η υφή του να είναι απολύτως λεία. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίστε το δυνατό χτύπημα. Τέλος, αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Το επόμενο βήμα σας είναι να μεταφέρετε το μείγμα σε μια πιατέλα, η σε μικρά μπολάκια, και να το βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα. Τέλος, για γαρνίρισμα, τοποθετείστε στην κορυφή φρέσκα φρούτα εποχής. Είστε έτοιμοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα