Πορεία διαμαρτυρίας από αντιεξουσιαστές κάτω από το σπίτι του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Οι απροειδοποίητες έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια πολιτών, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση αντιεξουσιαστών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κάτω από το σπίτι του Νίκου Παπαγιαννόπουλου, αρχηγού της ΕΛΑΣ, στο Βύρωνα και φώναζαν συνθήματα, ενώ μοίρασαν και ένα κείμενο.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, μέσα στο κείμενο κάνουν λόγο για «κατασταλτική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με εισβολές και έρευνες σε σπίτια αναρχικών και αντιεξουσιαστών σε ολόκληρη τη χώρα που πλιατσικολογούν και κατάσχουν κατά βούληση προσωπικά

αντικείμενα από σπίτια αγωνιστών, προσβάλλοντας κάθε έννοια προσωπικού χώρου, με θεαματικές επιχειρήσεις που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, εισαγγελείς παραχωρούν άδειες για τις έρευνες αυτές, με αφορμή άλλοτε τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού και άλλοτε «ανώνυμες καταγγελίες για οπλισμό» στα κλιμάκια της αστυνομίας, «προσβάλλοντας κάθε έννοια προσωπικού χώρου».

Εκτός από το κείμενο οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν και ένα φέιγ βολάν που ανέγραφε ότι «Οι εισβολές στα σπίτια αγωνιστών δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα