Πονοκέφαλος για το Μαξίμου η ισχνή κοινοβουλετική πλειοψηφία – Ανακατάξεις στο πολιτικό σκηνικό

Oξύς προβληματισμός φαίνεται πως επικρατεί στις τάξεις της συγκυβέρνησης μετά και την διαγραφή του βουλευτή Βύρωνα Πολύδωρα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που πυροδοτεί αναμφισβήτητα πολιτικά σενάρια.

Στο κυβερνητκό στρατόπεδο επικρατεί σύγχυση καθώς γνωρίζουν πως σε κάθε κρίσιμο νομοσχέδιο υπάρχουν κοινοβουλευτικές απώλειες, γεγονός που καθιστά το Μαξίμου ευάλωτο σε νομοσχέδια που προκαλούν αντιδράσεις. Παράλληλα, συνολικότερες φαίνεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις, όπως καταδεικνύει η υπόθεση της Ραχήλ Μακρή, αλλά και ο διχασμός

που επιφέρει στο ΠΑΣΟΚ η «Κίνηση των 58» και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Ο προβληματισμός μάλιστα στο Μαξίμου εντείνεται καθώς γνωρίζουν πως από το νέο έτος έρχονται δύσκολες νομοθετικές ρυθμίσεις με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο νέων μέτρων σε περίπτωση χρηματοδοτικού κενού τον Απρίλιο, γεγονός που ίσως προκαλέσει και άλλες κοινοβουλευτικές διαρροές που θα κλονίσουν την κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Στην ψηφοφορία για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων η πλειοψηφία έχασε άλλον έναν βουλευτή και μάλιστα με απήχηση στη βάση της λαϊκής δεξιάς, γεγονός που δίνει πάτημα για σενάρια νέου πολιτικού σχηματισμού.– είναι άλλωστε νωρίς ακόμα, αλλά είναι σαφές ότι δεν σκοπεύει να ιδιωτεύσει.

Η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη από την ψηφοφορία, ανεξαρτήτως αν είχε ενημερώσει νωρίτερα τον γραμματέα της πράσινης ΚΟ Τάκη Ρήγα ότι ασθενεί, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ενδιαφέρον εμφανίζει ακόμη ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης που στον προϋπολογισμό είχε ψηφίσει «παρών» αναπτερώνοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης ότι μπορεί να βρει ένα «μαξιλαράκι», καταψήφισε χθες το νομοσχέδιο, δείχνοντας ότι οι ελπίδες αυτές μπορεί να είναι φρούδες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα