Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λουκμάν

Ελεύθεροι, χωρίς ενδείξεις συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, σύμφωνα με τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σεχζάτ Λουκμάν.

Οι δύο κατηγορούμενοι, στα σπίτια των οποίων βρέθηκε προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής παραμένουν προφυλακιστέοι

για την εν ψυχρώ δολοφονία του Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα. Την παραπάνω απόφαση πήρε το Συμβούλιο Εφετών ύστερα από διαφωνία των ανακριτριών και του εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής σχετικά με την προφυλάκισή τους ή όχι μετά τις απολογίες που έδωσαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, αρνούνται ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση υποστηρίζοντας ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα διαπληκτισμού που προηγήθηκε με το θύμα.

Τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών τάχθηκαν με ψήφους 2 έναντι 1 υπέρ της εισαγγελικής άποψης, και όχι των ανακριτριών, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν από τις απολογίες ενδείξεις συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση. Οι δύο δικαστικές λειτουργοί έκριναν ότι οι δύο πρέπει να προφυλακιστούν, ενώ ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

«Θαρραλέα» χαρακτήρισε την απόφαση σε δήλωση του, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Χρ. Στεργιόπουλου, Αντώνης Φούσσας. «Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βούλευμα τόσο από νομικής όσο και από ουσιαστικής πλευράς και μάλιστα πρέπει να το χαρακτηρίσω και θαρραλέο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δικάζονται για την εν ψυχρώ ,δολοφονία του 27χρονου μετανάστη στις 17 Ιανουαρίου 2013, στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Ο Σεχζάτ Λουκμάν δέχτηκε από τους δράστες επτά μαχαιριές την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με ένα ποδήλατο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα