Πολιτικές αναταράξεις από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Σκληρή στάση της ΝΔ παρά το καραμανλικό προφίλ του

09:01 8/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Η φερόμενη παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση του φακέλου του Ανδρέα Βγενόπουλου, σύμφωνα με τις καταγγελίες της προκαλεί πολιτικό σεισμό, αλλά και δυνητικές αναταράξεις εντός της ΝΔ, μιας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να κινηθεί μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου εναντίον της κυβέρνησης σε αυτό το μέτωπο, ζητώντας ακόμα και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα. Παρά ταύτα, το σκληρό καραμανλικό

background του κ. Παπαγγελόπουλου ενδέχεται να προκαλέσει αναστάτωση στην ΚΟ της ΝΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει ευθεία σύγκρουση της Συγγρού με την Παναγή Κυριακού.

Η υπόθεση της καταγγελίας της κ. Τσατάνη εναντίον του αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου διαβιβάζεται πλέον, ως δει, στη Βουλή, με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να καθίσταται πλέον υπεύθυνο για την εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης με γνώμονα τις προβλέψεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Είναι πέραν του προφανούς πως η κόντρα Μαξίμου-ΔΟΛ, πέραν των ιστοριών με γάτες, θα έχει και άλλες σημαντικές προεκτάσεις, μιας και πλέον τα ΜΜΕ που εντάσσονται στον ιστορικό εκδοτικό όμιλο δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα εναντίον της κυβέρνησης. Ενδεικτικό και το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας της εφημερίδας «Τα Νέα» που τιτλοφορείτο «Άλαλα τα χείλη των εκβιαστών», τίτλος πρωτοφανούς σκληρότητας που δίνει νέα διάσταση στην κόντρα με την κυβέρνηση.

Πάντως, με τη σειρά τους κυβερνητικοί κύκλοι προβαίνουν στην αποδόμηση της υπόθεσης, αλλά και στην αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της κ. Τσατάνη, η οποία και καταγγέλλει τις παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στη δουλειά της, όσον αφορά τον φάκελο Βγενόπουλου. Αρχικά, η στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού είναι δεδομένο, κάτι που υπογράμμισε με δήλωσή του στα parapolitika.gr και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ παράλληλα στο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη συζήτηση αναφορικά με τις πρακτικές της κ. Τσατάνη, κατά τη διάρκεια της άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος.

Πιο συγκεκριμένα, κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση θυμούνται με ένταση πως τόσο η κόρη όσο και ο σύζυγος της κ. Τσατάνη είχαν πολιτευτεί με τη ΝΔ (η κόρη της εσχάτως, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου), ενώ η ίδια χειρίστηκε στο στάδιο της δικογραφίας της υπόθεση Λιακουνάκου, για τα εξοπλιστικά προγράμματα SONAC, φάκελος που συμπίπτει με τη θητεία του κ. Μεϊμαράκη στο υπουργείο Άμυνας και εν τέλει δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή. Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν την εμπλοκή της κ. Τσατάνη στην υπόθεση του Βατοπεδίου, την εποχή που ο σύζυγός της πολιτευόταν με τη ΝΔ, κρίνοντας πως η ίδια θα έπρεπε να έχει αυτοεξαιρεθεί της υπόθεσης. Μάλιστα, ο σύζυγός της κ. Τσατάνη ήταν και μέλος του ΔΣ του ΝΑΤ και αποπέμφθηκε από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη, κατόπιν σφοδρής κόντρας, την εποχή που η κ. Τσατάνη χειριζόταν την υπόθεση Βατοπεδίου με εμπλοκή της συζύγου του κ. Βουλγαράκη, Κατερίνας Πελέκη.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτηρίζουν, με τη σειρά τους, γαλάζιες πηγές, στις οποίες απευθύνθηκε το KoolNews.gr, για να σχολιάσουν τα όσα διαμείβονται εσχάτως στο μέτωπο του κ. Παπαγγελόπουλου και την αντίδραση της κυβέρνησης ως προς αυτό. Άλλωστε, όπως είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Real FM), η κυβέρνηση επιχειρεί παρέμβαση στον πυρήνα του κράτους, με αποτέλεσμα η διάκριση των εξουσιών, κατά την αντίληψη αυτή, να μην εξαιρείται, ενώ παράλληλα προανήγγειλε αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Από εκεί και πέρα, οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη θα είναι δύο: είτε θα επιδιώξει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, αίτημα για το οποίο απαιτούνται 30 υπογραφές βουλευτών, είτε θα επιδιώξει σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την οποία απαιτούνται 60 υπογραφές.

Όπως και να έχει, πάντως, το σκληρό καραμανλικό background του κ. Παπαγγελόπουλου προκαλεί έντονο σκεπτικισμό σε γαλάζιους κύκλους, καθώς, τυχόν αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα πρέπει να υπογραφεί είτε από τη γαλάζια ΚΟ εν όλω ή από το μεγαλύτερο μέρος της, κάτι που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς βουλευτές με απευθείας καραμανλικές αναφορές. Όπως και να έχει, προς ώρας δεν έχει διαφανεί κάποια αποσταθεροποίηση στις σχέσεις Συγγρού-Παναγή Κυριακού από τη στάση της ΝΔ ως προς το ζήτημα Παπαγγελόπουλου.

The post Πολιτικές αναταράξεις από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Σκληρή στάση της ΝΔ παρά το καραμανλικό προφίλ του appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα