Ποιός είναι ο Κρητικός που τρέλανε το Βουκουρέστι και έκλεψε την παράσταση στο γήπεδο [εικόνες]

Πάνω από δύο χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι βρέθηκαν χθες στις κερκίδες του Βουκουρεστίου για να συμπαρασταθούν στην Εθνική Ομάδα και τη μάχη που έδινε για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως ένας ξεχώρισε.

Ο λόγος για τον Μανώλη Βουτσαλά από το Ηράκλειο της Κρήτης που σύμφωνα με το cretalive.gr φέρει εδώ και χρόνια το προσωνύμιο «Μπλο Μπλος» γιατί είναι επαγγελματίας δύτης και δεν

αφήνει ματς της Εθνικής που να μη δει!

Σύμφωνα με την ιστοσελία ο κ. Βουτσαλάς είναι εκείνος που έχει παραγγείλει τη μεγαλύτερη σημαία και την υψώνει σε κάθε εθνική εορτή στο λιμάνι του Ηρακλείου και συνηθίζει να λέει πως «Η Ελλάδα είμαστε εμείς».

O Μανώλης Βουτσαλάς είναι ονομαστός δύτης αφού έχει ανιχνεύσει όλο το βυθό του νησιού και έχει ανασύρει εκατοντάδες ναυάγια. Η κορυφαία του ανακάλυψη όμως ήταν το ιστορικό «La Therese» το 1976, όπου στη συνέχεια σε συνεργασία με τον μεγάλο ερευνητή Ζακ Ιβ Κουστώ, ταξίδεψαν κι εξερεύνησαν μαζί πάνω στο ιστορικό πλοίο «Καλυψώ». Από το «ναυάγιο των κρανίων», ανέλκυσαν χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, από την θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου και της νήσου Ντία.

Η συνεργασία με τον Κουστώ διήρκησε περίπου ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου έκαναν και άλλες ανακαλύψεις και ανασύρσεις ναυαγίων, που τώρα φυλάσσονται στο Κούλε και στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα