Ο Στάλιν παίρνει αγκαλιά τον μικρό Τσίπρα – Στα άκρα η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΔΟΛ

Διαστάσεις πολέμου παίρνει η κόντρα του ΔΟΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πως «το πιο συμπαγές και σταλινικό μπλοκ είναι το μνημονιακό

μιντιακό που εκφράζεται κατά κύριο λόγο το βράδυ από το Mega και το πρωί από ΤΑ ΝΕΑ».

Η απάντηση ήρθε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα» στο εξώφυλλο της οποίας απεικονίζεται ο Ιωσήφ Στάλιν να κρατά τον μικρό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κυματίζει μια κομμουνιστική σημαία. Η αντεπίθεση όμως δεν σταματά εκεί καθώς ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ηλιας Κανέλλης στο άρθρο του «Ο ποπ πρόεδρος και οι πατερούληδες της Κουμουνδούρου» ασκεί σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα τον οποίο«στο κυνήγι της εξουσίας τον συντροφεύουν νεοσταλινικές ύαινες, οι οποίες του υπαγορεύουν την πολιτική εκφοβισμού μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, ακόμα και γελοιογράφων, αλλά και απειλή ενός ρεβανσισμού στους μνημονιακούς εκτελεστές συμβολαίων με την Τρόικα».

Ο κ. Κανέλλης διερωτάται πως αναφερόμενος στον σταλινισμό μπορεί ένας οργανισμός ενημέρωσης να έχει σχέση με ένα σύστημα εξουσίας που στηρίχθηκε στη χειραγώγηση και στον συστηματικό διωγμό των αντιπάλων του ή της εξόντωσης των αντιφρονούντων. Μάλιστα προσθέτει πως «Τα Νέα» αποτελούν μία εφημερίδα με σαφές ιδεολογικό προφίλ και δεν μπορούν να μην ασκούν κριτική σε ένα κόμμα οι θέσεις του οποίου κινούνται μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και μίας νεφελώδους ευρωπαϊκότητας.

«Δεν είναι χαρακτηριστικά της δημοκρατίας η κριτική, ο λόγος και ο αντίλογος, η αντιπαράθεση;» διερωτάται ο αρθρογράφος και συμπληρώνει πως οι τελικοί κριτές των μέσων είναι οι πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Κανέλλης ασκεί οξύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι οι κάποιοι φοβεροί εχθροί του αλλά οι πολιτικές (μη) θέσεις του, οι αντιφάσεις του, η αδυναμία του να προσδιορίσει με σαφήνεια (και αριθμούς) μια ενδεχόμενη κυβερνητική πολιτική του. Μάλιστα ο δημοσιογράφος δεν διστάζει να τον χαρακτηρίζει «ποπ είδωλο» και αναφέρεται στην θεαματική πορεία που ακολούθησε από συνδικαλιστής του μαθητικού μέχρι την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει πως εκτόπισε τον ευρωπαϊστή Μιχάλη Παπαγιαννάκη και έπεισε τον Αλέκο Αλαβάνο πως είναι ο στενότερος συνεργάτης του ώσπου τελικά τον υποσκέλισε και είχε ευθύνη για τη μετάλλαξη του άλλοτε ανανεωτικού κόμματος της Αριστεράς το οποίο ενσωμάτωσε ετερόκλητα κινήματα και μετά την κρίση υποκατέστησε το ΠΑΣΟΚ στο ρόλο του λαϊκού πολυσυλλεκτικού κόμματος.

Στο δημοσίευμα δεν παραλείπεται η αναφορά στον θαυμασμό που τρέφει ο κ. Τσίπρας στη σκέψη του Μάο, ωστόσο αναφέρει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φιλοτέχνησε ένα «Μάο α λα καρτ» βολικό ως προς την αμφισβήτηση των δομών και της νομενκλατούρας και «καλών προθέσεων» σε ότι αφορά τη βία και τον αυταρχισμό του. Μάλιστα στο άρθρο αναφέρεται πως όταν του λένε «Οι καλές προθέσεις του στρώθηκαν με 38 εκατομμύρια νεκρούς, περισσότερους και από όσους άφησε ο Χίτλερ» ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Μάο με τον Χίτλερ. Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν ένα τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν ως κέντρο σκέψης τους τον άνθρωπο».

«Μπράβο στον κύριο Τσίπρα που έχει στο κέντρο της σκέψης του τον άνθρωπο, γιατί εκείνος είναι που μετράει γι' αυτό και ο κ.Τσίπρας εκτιμά όπως λέει τον Λένιν, τον Τσε και τον Ρούζβελτ. Βεβαίως προσθέτει ''ξέρουμε τι ήταν ο Ρούζβελτ και τι σφαγές έκανε...''. Μαλιστα ο άνθρωπος του New Deal και της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης αποκαλείται από τον Αλέξη Τσίπρα σφαγέας. Σαιξπηρική Τρικυμία σε ποπ αποχρώσεις» σχολιάζει ο κ. Κανέλλης.

Τέλος από το κάδρο δεν λείπουν οι «νεοσταλινικές υάινες» τους ανθρώπους που πλαισιώνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι η σκέψη του κ. Τσίπρα είναι «flower power».

Μάλιστα αυτές«οι ύαινες» είναι που του υπαγορεύουν ορισμένες από τις κεντρικές επιλογές που λαμβάνουν τη διάσταση καμπάνιας:

Τη δαιμονοποίηση των μίντιαΤον εκφοβισμό ως κόμμα μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, ακόμα και γελοιογράφωνΤην καλλιέργεια διχαστικού κλίματος μέσα στην κοινωνίαΤην έμμεση απειλή ενός ρεβανσισμού στους μνημονιακούς εκτελεστές συμβολαίων με την Τρόικα και τους «μερκελιστές» ξενόδουλους οπαδούς της «εξάρτησης» - ταυτόχρονα με την υπόσχεση κατάργησης των όποιων μεταρρυθμίσεων έγιναν αυτό το διάστημα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα