Ποιοι βουλευτές της ΝΔ έβαλαν «βέτο» στο σύμφωνο συμβίωσης – Τροπολογία φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα οι «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος να αντιδράσει έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο και να ασκήσει σοβαρή πίεση στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr, από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, ο οποίος διατηρεί άλλωστε καθημερινή επαφή με το Μαξίμου για τον καλύτερο συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου. Ο κύριος Μπούρας μετέφερε

στο Μαξίμου τόσο τη δική του όσο και τη δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους των βουλευτών της ΝΔ, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνοχή της Κ.Ο. και τις σχέσεις με τους δεξιούς ψηφοφόρους του κόμματος. Επιφυλάξεις εξέφρασε με τη σειρά της και η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ενώ σειρά πήραν και άλλοι δεξιοί βουλευτές.

Συγκεκριμένα, με τους επιτελείς του Μαξίμου ή με ανώτερους κομματικούς παράγοντες της ΝΔ επικοινώνησαν διαδοχικά οι Τζαμτζής, Νταβρής, Ιωαννίδης, Ταμήλος και Τζαβάρας. Θέση πήρε με τη σειρά του και ο πολύπειρος κοινοβουλευτικός και Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος εξέφρασε τις ίδιες επιφυλάξεις με τον κ. Μπούρα.

Έτσι, υπό το κράτος των ασφυκτικών πιέσεων της Κ.Ο. της ΝΔ, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου αποφάσισαν να εξαιρέσουν από το Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο την επίμαχη τροπολογία, η οποία όμως θα έρθει σήμερα στη Βουλή με τη μορφή πρότασης νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ. Όπως ανακοίνωσε όμως το ΠΑΣΟΚ, θα καταθέσει με τη σειρά του τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου, με στόχο να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, προκαλώντας έτσι τριγμούς στην κυβέρνηση.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα