Ποια χώρα κατασκευάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα; [γραφήματα]

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που λατρεύουν τα αυτοκίνητα. Αυτοί που τα επιλέγουν με αυστηρά εθνικά κριτήρια (γερμανικά, ιαπωνικά, αμερικανικά) και αυτοί που δεν έχουν παρωπίδες. Καλώς ή κακώς, στην πρώτη κατηγορία ανήκουμε οι περισσότεροι.

Ένα αυτοκίνητο είναι ο «πρέσβης» της χώρας στην οποία κατασκευάζεται. Μάλλον καλύτερα να πούμε «εμπνέεται» γιατί η κατασκευή αυτή καθεαυτή έχει μετατεθεί σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια κατά κύριο λόγο. Έτσι, τα ιταλικά αυτοκίνητα φημίζονται για την φινέτσα τους, τα γερμανικά για την τεχνολογία τους, τα ιαπωνικά για τους πολύστροφους κινητήρες

τους, τα αμερικανικά για τα τους μεγάλους κινητήρες τους και... πάει λέγοντας. Ποια όμως χώρα κατασκευάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα;

Ιπποδύναμη

Η αγγλική βιομηχανία αυτοκινήτων είναι η κορυφαία στην ιπποδύναμη. Άλλωστε, μάρκες όπως Mclaren, Bentley, χρειάζονται πορτοφόλια με...βάθος. Οι Γερμανοί ακολουθούν, ωστόσο, όμως δεν αποτελούν απειλή.

Γρήγορη εκκίνηση

Οι άνθρωποι με εκρηκτική προσωπικότητα και έντονο ταμπεραμέντο επιλέγουν ένα αυτοκίνητο, όχι απλά να είναι γρήγορο, αλλά να εντυπωσιάζει στο πρώτο του ξεκίνημα. Οι Ιταλοί, διατηρούν την πρωτοκαθεδρία για τα «νευρικά» αυτοκίνητα.

Τελική ταχύτητα

Όπου ταχύτητα και Ιταλία. Οι «γείτονες» δεν διαθέτουν τα πιο ασφαλέστερα αυτοκίνητα, δεν διαθέτουν τα πιο βαριά, αλλά τα πιο γρήγορα, τα πιο νευρικά, που ενίοτε είναι δύσκολο να ελεγχθούν αν ο οδηγός που τα κατευθύνει δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία.

Μεγάλα αυτοκίνητα – τζιπ

Η φινέτσα, η ομορφιά και η δύναμη της ψυχής, βρίσκεται σε ένα τζιπ. Σε κάθε πλούσιο σπίτι, αλλά και σε κάθε σπίτι όλοι θέλουν στο γκαράζ να υπάρχει ένα τζιπ, ή ένα μεγάλο αυτοκίνητο.

Ασφάλεια

Είναι το βασικό κριτήριο ενός ανθρώπου για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Είναι το Α και το Ω για ένα αυτοκίνητο, για μια μηχανή, η οτιδήποτε άλλο. Ο απλός ο κόσμος φρονεί πως τα γερμανικά, ωστόσο το παρακάτω γράφημα αποκαλύπτει πως η Σουηδία έχει τα ηνία στην ασφάλεια.

Σχέση ιπποδύναμης-κυβικών

Τι να την κάνεις την ταχύτητα, τους ίππους, αν τα χρήματα για την βενζίνη πετιούνται στο δρόμο. Οι Ιάπωνες είναι οι πρώτοι σε παραγωγή οχημάτων που αποδίδουν εξαιρετικά την χωρητικότητα των καυσίμων τους.

Συνολικό βάρος

Η Αμερικάνικη βιομηχανία, μαζί με την γερμανική και την σουηδική διαθέτουν τα πιο βαριά αυτοκίνητα, όπου δίνουν σταθερότητα στην οδήγηση, αλλά και στο...γκάζι.

Τιμή και αξιολόγηση

Όλα τα υπόλοιπα κριτήρια είναι αναγκαία, όμως το πιο βασικό είναι η τιμή τους και αν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει το, εν λόγω, ποσό.

The post Ποια χώρα κατασκευάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα; [γραφήματα] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα