Πνίγηκε ο Γιώργος Δραγώνας, πρώην εκδότης και πρόεδρος της ΕΡΤ

Ένας από τα 15 θύματα (αριθμός ρεκόρ) πνιγμού που σημειώθηκαν το περασμένο τριήμερο σε όλη την Ελλάδα ήταν και ο γνωστός επιχειρηματίας του χώρου των ΜΜΕ Γιώργος Δραγώνας.

Το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 67 ετών, πνίγηκε στη θάλασσα της Παλαιάς Φώκαιας την ώρα που κολυμπούσε. Ο Γιώργος Δραγώνας, γόνος τη γνωστής οικογένειας των πολυκαταστημάτων, γεννήθηκε στην Αθήνα

το 1947. Σπούδασε οικονομικά και νομικά. Από το 1976 έως το 1984 ααχολήθηκε με την ενεργό δικηγορία.

Στην πορεία ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία Δάφνη Επικοινωνίες της οποίας υπήρξε και διευθύνων σύμβουλος έως και λίγο μετά την εξαγορά της λόγω χρεών από τον όμιλο του ΑΝΤ1. Λίγο αργότερα εναδραστηριοποιήθηκε για μικρό διάστημα με τα εκδοτικά δρώμενα αποτελώντας έναν από τους αρχικούς εμπνευστές της εφημερίδας Espresso.

Παράλληλα με τις εκδοτικές του δραστηριότητες είχε και μια πολισχιδή δραστηριότητα που ξεκινούσε από την πολιτική, περνούσε από συμβουλευτικές υπηρεσίες εξοπλιστικών συστημάτων και κατέληγε στον πολιτισμό.

Μεταξύ άλλων, από 1989 έως το 1990 διετέλεσε πρόεδρος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος ΑΕ (σημερινό ΤΑΙΠΕΔ). Από το 2009 ώς το 2011 διοργάνωσε την Art Athina, από το 2001 ώς το 2010 εξέδιδε το περιοδικό «Highlights», ήταν μέλος του ΔΣ στο Θέατρο του Νότου του Γιάννη Χουβαρδά, και από το 2007 ώς το 2011 πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού.

Είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΡΤ. Είχε παντρευτεί την ιστορικό Θάλεια Δραγώνα, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Δάφνη.

The post Πνίγηκε ο Γιώργος Δραγώνας, πρώην εκδότης και πρόεδρος της ΕΡΤ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα