Πλήρωσαν την αδράνεια: Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης 1-2 [βίντεο]

00:44 6/8/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, είχε δύο δοκάρια, αλλά ήταν ξανά άτυχος και η Σταντάρ των... δύο σουτ νίκησε μέσα στη Λεωφόρο (2-1), στέλνοντας τους «πράσινους» στα πλέι οφ του Europa League.

Όπως αναμενόταν από όσα είχε στο μυαλό του ο Γιάννης Αναστασίου, ο Παναθηναϊκός είχε μοναχά μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο

παιχνίδι της Λιέγης και αυτή... αναγκαστική, καθώς οι ενοχλήσεις του Τάσου Λαγού στους κοιλιακούς τον άφησαν στον πάγκο και έφεραν στην βασική ενδεκάδα τον Ντάνιελ Πράνιτς.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και στο κέντρο της άμυνας ο Κουτρουμπής με τον Σίλντενφελντ. Μέντες σε ρόλο «κόφτη», έχοντας ως εσωτερικούς τους Ζέκα και Πράνιτς. Ατζαγκούν και Πέτριτς πίσω από τον Μπεργκ σε ένα 4-3-2-1.

Προτίμησε Μπομπό αντί του Γουάτ

Στην αντίπερα όχθη, ο Γκάι Λουζόν είχε να διαχειριστεί την φυγή του Εζεκιέλ για το Κατάρ. Ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι ήθελαν τον καινούριο, Τόνι Γουάτ, αλλά ο Ισραηλινός προπονητής επέλεξε τον Μπομπό, ο οποίος σκόραρε στην νίκη με 3-2 επό της Κορτράι.

Ο Καβασίμα ήταν ο πορτιέρο, έχοντας δεξιά τον Σταμ, αριστερά τον Βαν Νταμ και στα στόπερ τους Τεισέιρα και Αρσλάναγκιτς. Σιμάν και Λουμάνζα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στις πτέρυγες ο Καρσελά με τον Μπιά και μπροστά στο 4-4-2 ο Ντε Καμάργκο με τον Μπομπό.

Την... πάτησε στις αντεπιθέσεις!

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε την... φόρα που του δίνει η Λεωφόρος, μπήκε δυνατά, πίεσε λυσσασμένα την Σταντάρ Λιέγης και κατάφερε να πάρει αυτό που θα ήταν το ιδανικό ζητούμενο από την αρχή. Ένα γρήγορο γκολ. Αποτέλεσμα της πίεσης ψηλά από τον Μπεργκ, το γύρισμα του Σουηδού κατέληξε στο πλεκτό μετά την παρέμβαση του Αρσλάναγκιτς. 1-0 από το 17', οι Βέλγοι τα είχαν χαμένα αλλά το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να πάρει και ένα δεύτερο γκολ, ποντάροντας στο μομέντουμ.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν ακίνδυνοι, καθώς Πράνιτς, Πέτριτς και Μέντες έκαναν αρκετά λάθη στον άξονα ενώ και από τις πτέρυγες δεν πήραν τίποτα δημιουργικά από Νάνο και Τριανταφυλλόπουλο, ώστε να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Καβασίμα και να «καθαρίσουν» από νωρίς!

Η Σταντάρ δεν έχασε το μυαλό της. Παρά το γκολ που δέχθηκε, το πλάνο ήταν ξεκάθαρο. «Χτυπάμε στην κόντρα». Επιτυχία; Απόλυτη. Σε δύο αντεπιθέσεις(37'-41') oι φιλοξενούμενοι... τιμώρησαν τις απροσεξίες του Παναθηναϊκού και με τους Μπομπό και Μποκού έφεραν το ματς... τούμπα και πήραν σκορ πρόκρισης μέσα στην Λεωφόρο πριν βγει το ημίχρονο!

Δεν έμπαινε με τίποτα!

Η έναρξη της επανάληψης ήταν... ίδια με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός να έχει κατοχή αλλά να μην μπορεί να βρει τρόπο να απειλήσει τους Βέλγους. Ο Αναστασίου έριξε στην μάχη Καρέλη-Κλωναρίδη, το... γύρισε σε 4-3-3 αλλά η είσοδος του Ντίνα αντί του τραυματία Κλωναρίδη ήταν αυτή που έδωσε πνοή στο «τριφύλλι».

Με κορυφαίο τον νεαρό οι «πράσινοι» από το 65' και μετά... σφυροκόπησαν τους φιλοξενούμενους, έφτιαξαν σπουδαίες φάσεις αλλά η μπάλα βρήκε δύο φορές στο δοκάρι, στις προσπάθειες των Ντίνα και Σίλντενφελντ! Παράλληλα, ο Καβασίμα ήταν εξαιρετικός, έβγαλε δύσκολες φάσεις και από το 80' και μετά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει εκ νέου.

Η Σταντάρ με δύο φάσεις, έκανε δύο γκολ και είναι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε την αποτελεσματικότητα, ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον ευατό του και πλέον καλείται να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

MAN OF THE MATCH: Ο Καβασίμα. Ο Ιάπωνας πορτιέρο κατέβασε ρολά απόψε στην Λεωφόρο και νικήθηκε μόνο από τα πόδια του συμπαίκτη του. Είχε καταπληκτικές επεμβάσεις, προσέδιδε εμπιστοσύνη στην άμυνα του και ήταν καθοριστικός για την πρόκριση των Βέλγων.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπήκε από... σπόντα μετά τον τραυματισμό του Κλωναρίδη αλλά η είσοδος του έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Σταντάρ Λιέγης. Ο λόγος για τον Θανάση Ντίνα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός κράτησε σωστά μπάλα, δημιούργησε ρήγματα και είχε και ένα δοκάρι που θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια.

Από κει και πέρα, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την στήλη ο Μποκού. Έβαλε το γκολ της ζωής του και χάρισε την νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στα δύο παιχνίδια με την Σταντάρ, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αδυναμία του να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Για αυτό και έμεινε εκτός. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τύχη σε αυτό το επίπεδο. Αν το «τριφύλλι» είχε σκοράρει σε Λιέγη και Λεωφόρο τότε θα ήταν εκείνο στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά πρόσωπα, ο Πέτριτς ήταν σε κακό βράδυ όπως επίσης και ο Πράνιτς που δημιουργικά δεν έδωσαν το παραμικρό στην ομάδα τους.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην αντίδραση του Παναθηναϊκού και στα δύο γκολ... μαχαιριά που δέχεται από την Σταντάρ. Στο πρώτο ο Τριανταφυλλόπουλος πουλάει ψηλά την μπάλα χωρίς πίεση ενώ στο δεύτερο ο Κουτρουμπής δίνει όλο τον χώρο και τον χρόνο στον Μποκού για να σουτάρει και να βρει εστία. Ανεπίτρεπτο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Εγγλέζος ρέφερι, Όλιβερ, έδωσε τα... σπόρια στους Βέλγους ενώ ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για ένα χέρι σε σουτ του Μπεργκ στο 20'. Όχι πως θα άλλαζει κάτι, αλλά επίσης τα τρία λεπτά καθυστερήσεων ήταν πολύ λίγα για την εικόνα αυτού του παιχνιδιού.

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες Eurokinissi

Πηγή Gazzetta.gr

The post Πλήρωσαν την αδράνεια: Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης 1-2 [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα