Πέθανε ο Κώστας Κουτσομύτης

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον χώρο της σκηνοθεσίας, κινηματογραφικής και τηλεοπτικής, ο Κώστας Κουτσομύτης άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη νοσηλεία του στο Σισμανόγλειο, όπου είχε εισαχθεί αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.

Τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν στο αφιέρωμα της ΕΡΤ για τα 50 χρόνια τηλεόρασης.

Ο Κώστας Κουτσομύτης Το 1965 γυρίζει την πρώτη του ταινία μικρού μήκους,

Το Δωμάτιο. Το 1966 γράφει σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό το σενάριο Θύματα Ειρήνης βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα. Το 1987 κυκλοφορεί η ταινία του Ο Κλοιός, μια από τις πιο δυνατές προσωπικές αφηγήσεις της περιόδου του Ελληνικού Εμφυλίου, με 6 Έλληνες φοιτητές να αναγκάζονται να φύγουν για την κομμουνιστική Σερβία, ώστε να γλυτώσουν τα βασανιστήρια της ακροδεξιάς Ελλάδας.

Στην τηλεόραση έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις σειρές: Τερέζα Βάρμα Ντα Κόστα του Γρηγόρη Ξενόπουλου, Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά του Κώστα Μουρσελά (για την οποία κέρδισε Βραβείο Σκηνοθεσίας το 1992), Η Εκτέλεση του Φρέντυ Γερμανού, Ύστερα Ήρθαν Οι Μέλισσες του Γιάννη Ξανθούλη (Βραβείο Σκηνοθεσίας 1998), Τρείς Χήρες της Ντόρας Γιαννακοπούλου, Τα Παιδιά Της Νιόβης του Τάσου Αθανασιάδη (Βραβείο Σκηνοθεσίας 2005), Οι Μάγισσες Της Σμύρνης της Μάρας Μεϊμαρίδη, Τυφλόμυγα της Ευγενίας Φακίνου, Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου.

Πηγή: toratora.gr

The post Πέθανε ο Κώστας Κουτσομύτης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα