Πέντε παραμύθια για τις αλλεργίες που έχουμε πιστέψει

Η Άνοιξη είναι ανάμεσά μας, και μαζί της όλα τα φτερνίσματα, οι κοκκινίλες και ότι άλλο συνεπάγεται με τις αλλεργίες. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η φετινή χρονιά είναι μία από τις χειρότερες σεζόν αλλεργίας όλων των εποχών. Έτσι, ακόμα και αν δεν είστε επιρρεπής, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να παρουσιάζει πολλά συμπτώματα, από φαγούρες και δακρυσμένα μάτια, μέχρι φτερνίσματα και επίμονο βήχα.

Για όσους από εσάς είστε, ωστόσο, τακτικοί «πελάτες» των παραπάνω συμπτωμάτων, υπάρχουν ορισμένοι μύθοι για τις αλλεργίες, που σίγουρα θα έχει πάρει κάπου το αυτί σας. Σας παρουσιάζουμε

πέντε παραμύθια που οφείλετε να γνωρίζετε πως αποτελούν… παραμύθια, σχετικά με τις αλλεργίες.

Κάποια φαγητά δεν προκαλούν αλλεργίες

Είναι αλήθεια ότι το 90% των αλλεργιών προέρχονται από τα ίδια, οκτώ φαγητά: Φυστίκια, καρπούς δέντρων, γάλα, αυγά, σόγια, μαγιά, ψάρια και όστρακα. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες, πιο σπάνιες αλλεργίες. Στην πραγματικότητα, τα πάντα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, από μήλα μέχρι κρασί, και οτιδήποτε ενδιάμεσο.

Πάρτε αντισταμινικά όταν παρουσιάζετε συμπτώματα

Όταν ξεκινήσετε να παρουσιάζετε συμπτώματα, ένα αντισταμινικό από μόνο του δεν θα κάνει καμία διαφορά. Αυτό, διότι το φάρμακο μπλοκάρει τις ισταμίνες, χημικό που παράγει το σώμα όταν έχετε μία αλλεργική αντίδραση. Αν έχετε αρχίσει να παρουσιάζετε συμπτώματα, η αντίδραση του οργανισμού έχει ήδη ξεκινήσει να συμβαίνει.

Μερικοί σκύλοι είναι υποαλλεργικοί

Πολλές ράτσες σκύλων, όπως τα Λαμπραντόρ, δεν χάνουν το τρίχωμά τους, όπως και όλα τα ζώα που έχουν τρίχες αντί για γούνες. Ωστόσο, μία έρευνα του 2011, ανακάλυψε πως πολλά σπίτια με παρόμοια σκυλιά είχαν τον ίδιο αριθμό αλλεργιών με τα υπόλοιπα.

Οι παιδικές αλλεργίες φεύγουν με τον καιρό

Ενώ είναι δυνατόν για παιδιά να ξεπεράσουν τις αλλεργίες τους, δεν σημαίνει πως είναι δεδομένο. Μία Σουηδική έρευνα που παρακολούθησε 82 ασθενείς με αλλεργία στο γρασίδι, ανακάλυψε ότι το 99% συνέχισε να έχει συμπτώματα, μέχρι και 12 χρόνια αργότερα.

Το να μετακομίσετε στην έρημο μπορεί να γιατρέψει τις αλλεργίες σας

Πολλοί άνθρωποι με αλλεργίες πιστεύουν ότι η μετακίνησή τους σε κάποια άλλη τοποθεσία μπορεί να τους γιατρέψει. Ακόμη και αν μετακομίσετε σε κάποιο άγονο μέρος, όπως μία έρημος, ο αέρας είναι ικανός να μεταφέρει μόρια που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα