Πάλι… Λάκης χωρίς καπέλο

Η 4η σύλληψη του Λάκη Γαβαλά θυμίζει στον Αντώνη Πανούτσο κάτι από το ανέκδοτο της αλεπούς, της αρκούδας, του λαγού και του καπέλου. Ή μήπως είναι πραγματική;

Η ιστορία με τον Λάκη Γαβαλά θυμίζει το ανέκδοτο «πάλι δεν φοράει καπέλο». Που η αλεπού και η αρκούδα βαριούνται στο δάσος και η

αλεπού λέει στην αρκούδα: «Πάμε να δείρουμε τον λαγό που κοιμάται;». «Και γιατί να τον δείρουμε;» απαντάει η αρκούδα. «Θα τον ρωτήσουμε γιατί κοιμάται και δεν φοράει καπέλο». Πάνε στον λαγό, τον ξυπνάνε, τους λέει: «Τι είναι, ρε παιδιά;» και η αλεπού του απαντάει: «Γιατί, ρε, δεν φοράς καπέλο;». Και τον πλακώνουν στις γρήγορες.

Περνάει κάποιος καιρός η αλεπού και η αρκούδα ξαναβαριούνται και η αλεπού λέει: «Πάμε να ξαναδείρουμε τον λαγό;». «Και τι θα του πούμε αυτή τη φορά;» λέει η αρκούδα. «Θα του πούμε να μας δώσει ένα τσιγάρο». «Και αν έχει τσιγάρα;». «Αν έχει με φίλτρο, θα του πούμε γιατί δεν έχει άφιλτρα και αν έχει άφιλτρα, θα του πούμε γιατί δεν έχει με φίλτρο». Πάνε λοιπόν στον λαγό, τον ξυπνάνε και η αρκούδα του λέει: «Έχεις, ρε, τσιγάρα;». Ο λαγός βάζει τα χέρια στις τσέπες και απαντάει: «Φίλτρο ή άφιλτρο;». Και η αλεπού κοιτάει την αρκούδα και λέει: «Τελικά αυτός πάλι δεν φοράει καπέλο».

Η τέταρτη σύλληψη του Λάκη Γαβαλά και της αδερφής του μπορεί να ανήκει στην κατηγορία «πάλι δεν φοράνε καπέλο». Να συλλάβανε τον Κουρή, να είδαν ότι δεν μπορούν να τον κρατήσουν και μετά να είπαν: «Ρε σεις, ελεύθερος δεν είναι ο Γαβαλάς; Δεν πάμε να τον ξανασυλλάβουμε;». Η σύλληψη όμως μπορεί να ανήκει σε μια άλλη κατηγορία. Να είναι πραγματική. Οι συλλήψεις να έπαψαν να είναι επικοινωνιακά τρικ για να ικανοποιείται ο κόσμος ότι μαζί του ταλαιπωρούνται και οι διάσημοι και να είναι πραγματική. Ο Γαβαλάς να συλλαμβάνεται για τέταρτη φορά γιατί έπρεπε να συλληφθεί ξανά. Όπως και ο Τσοχατζόπουλος μπήκε μέσα επειδή τα είχε πάρει και το κέντρο της Αθήνας καθαρίζεται από τους λαθρομετανάστες επειδή έπρεπε να καθαριστεί και γίνονται και πιθανόν να γίνονται πράγματα που είναι αυτονόητα σε δημοκρατικές χώρες που σέβονται το σύστημά τους. Και τα κόμματα που λένε ότι τίποτα δεν γίνεται, να το λένε γιατί η ελπίδα τους να πάρουν την εξουσία ήταν το κράτος να συνεχίσει να μην υπάρχει.

Πηγή: SportDay

Keywords
Τυχαία Θέματα