Ουρές ανέργων στην ΕΕ

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα στοιχεία της μελέτης της Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας, που έδειξε ότι μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα υπάρχουν επιπλέον 4,5 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν μέχρι σήμερα σκεφτόμασταν κάποια χώρα της Ευρώπης για να αναζητήσουμε εργασία, γιατί τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ δύσκολα, πλέον καλύτερα να αλλάξουμε σχέδιο και να αρχίσουμε να κοιτάμε σε άλλη ήπειρο! Τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.

Μετά από έρευνα

η ILO υποστηρίζει ότι μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα υπάρχουν επιπλέον 4,5 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17,4 εκατομμύρια άνθρωποι που αναζητούν εργασία σε χώρες της Ευρώπης, γεγονός που κάνει το ποσοστό της ανεργίας να αγγίζει το 11%.

Ο γενικός διευθυντής της ILO Χουάν Σομαβία, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις Ευρωπαϊκές χώρες, εκτιμώντας ότι θα πληγούν όλες στο τέλος, αν δεν υπάρξει μια ριζική αλλαγή πολιτικής. “Συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο πως μια προσέγγιση βασισμένη αποκλειστικά στη δημοσιονομική λιτότητα θα έχει επιπτώσεις στην απασχόληση χωρίς εντούτοις να μειώσει με τρόπο σημαντικό τα δημοσιονομικά ελλείμματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα