Όταν τα σημάδια πολέμου γίνονται τέχνη – Στρατιώτες ποζάρουν ακρωτηριασμένοι και συγκινούν [εικόνες]

Ο πόλεμος και τα αποτελέσματά του είναι κάτι παραπάνω από δυσάρεστα για όλους μας ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, πλευράς ή εθνικότητας και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην ανθρωπότητα. Αυτό ακριβώς θέλησε να παρουσιάσει ο Αμερικανός καλλιτέχνης, Ντέιβιντ Τζέι, μέσα από τη φωτογραφική συλλογή του «Ο άγνωστος στρατιώτης».

Η συλλογή περιλαμβάνει φωτογραφίες τραυματισμένων στρατιωτών μέσα από το νοσοκομείο. Κάποιοι παραμορφωμένοι και κάποιοι άλλοι ακρωτηριασμένοι, ποζάρουν στο φακό και μας κάνουν να βιώνουμε μαζί τους τον εφιάλτη του πολέμου. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο καλλιτέχνης τονίζει

πως το όλο concept δεν αφορά μόνο στον πόλεμο, αλλά επίσης και στις ανθρώπινες αξίες.

«Η φωτογράφιση αυτή έχει να κάνει με πολλά πράγματα: την ανθρωπότητα, την αποδοχή και την υπευθυνότητα. Έχει να κάνει με το βαθύτερο νόημα του τι συνιστά ο πόλεμος. Μέσα από τη συλλογή αυτή θέλω ο κόσμος να εξετάσει και να επανεκτιμήσει τον τρόπο που φερόμαστε σε γνωστούς και ξένους, το πώς αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον», τονίζει ο Τζέι.

Το μόνο βέβαιο είναι το γεγονός πως οι φωτογραφίες αυτές μας κάνουν να σκεφτούμε όλα όσα μπορούμε να γλιτώσουμε αποφεύγοντας κάθε είδους φιλονικία, καθώς ο ακρωτηριασμός μπορεί εκτός από σωματικός να είναι και ψυχικός…

1 από 13 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Όταν τα σημάδια πολέμου γίνονται τέχνη – Στρατιώτες ποζάρουν ακρωτηριασμένοι και συγκινούν [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα