Όλο το deal ΤΑΙΠΕΔ – Lamda Development για το Ελληνικό – Ποια είναι τα καθαρά έσοδα

13:35 3/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μετά τη χρυσή τομή ανάμεσα σε ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για το deal που θα φτάσει τα 915 εκατομμύρια ευρώ.

Από μέρα σε μέρα το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου στην οποία θα δώσει αναλυτικές πληροφορίες για την απόφασή του να ανακηρύξει ομόφωνα την εταιρεία Lamda Development ως προτιμητέο επενδυτή, για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ.

Τα καθαρά έσοδα της προσφοράς

της Lamda ανέρχονται σε κάτι παραπάνω από 700 εκατ. ευρώ, με το ακριβές ποσό των 915 εκατ. ευρώ να καθορίζεται με βάση έναν συντελεστή που συνδέεται με την τρέχουσα απόδοση των ελληνικών ομολόγων (6,5%-6,7%), ο οποίος περιλαμβάνεται στο μαθηματικό τύπο αξιολόγησης της προσφοράς, όπως προβλέπει ο διαγωνισμός.

Η σύμβαση προβλέπει να καταβληθούν:

300 εκατ. ευρώ μπροστά (33%)200 εκατ. ευρώ έπειτα από δέκα χρόνια415 εκατ. ευρώ στο μεσοδιάστημα

Επιπλέον, το κόστος ύψους 1,25 δισ. ευρώ που απαιτείται για τις υποδομές δημόσιου συμφέροντος (μερική υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, δίκτυα ρεύματος - ύδρευσης κ.ά.) και το μητροπολιτικό πάρκο των 2.000 στρεμμάτων που θα δημιουργήσει εντός του Ελληνικού αναλαμβάνεται να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την κοινοπραξία. Το 30% των μελλοντικών κερδών του επενδυτή θα καταβάλλεται κάθε χρόνο στο Δημόσιο και για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης των 99 ετών. Όρος είναι η σωρευτική απόδοση της επένδυσης να ξεπερνά το 15%.

Keywords
Τυχαία Θέματα