Όλα για τον Καπίνο

Το ντέρμπι μπορεί να μην ανέδειξε νικητή, αλλά αν κάποιος πανηγυρίζει  αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Και η αιτία δεν είναι μόνο η παραμονή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Φαντάσου να μην έχεις ενηλικιωθεί και να καταφέρνεις μέσα σε 2 μήνες να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τα εξής: Συμμετοχή στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού,

μονιμοποίηση στη βασική ενδεκάδα,  συμμετοχή στο ντέρμπι των «αιωνίων» ως ο νεότερος τερματοφύλακας  στα 32 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, συμμετοχή στην Εθνική ομάδα καταρρίπτοντας ταυτόχρονα το ρεκόρ του Θωμά Μαύρου ως ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί με την γαλανόλευκη φανέλα, ύμνοι στον αθλητικό Τύπο, εκτενή αφιερώματα από εφημερίδες του εξωτερικού -αναφέροντάς σε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της θέσης που αγωνίζεσαι- και φυσικά οι πρώτες σειρήνες να ηχούν ήδη σε μεταγραφικούς ρυθμούς. Κοινώς, φαντάσου ότι είσαι ο Στέφανος Καπίνο…

Είναι γεγονός: Κάποιες φορές η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. Διότι, ποιος 17χρονος θα τολμούσε να ονειρευτεί όλα τα παραπάνω, πριν καλά, καλά τελειώσει τις σχολικές του υποχρεώσεις; Ο Στέφανος Καπίνο παρόλα αυτά ,δείχνει προσγειωμένος και προσηλωμένος ,ώστε να μην χάσει την “μπάλα”, αφενός από τις βαρυσήμαντες ευθύνες  που κουβαλάει η θέση του και αφετέρου από την ξαφνική λάμψη των εξωγηπεδικών φώτων που έχουν στραφεί όλα πάνω του. Στον Παναθηναϊκό, αγοράσανε τα δικαιώματά του το 2007, όταν και πήρε μεταγραφή από τον Αετό (ερασιτεχνική ομάδα του Κορυδαλλού) έναντι 16.000 ευρώ και από τότε έγινε βασικός σε όλες τις μικρές ομάδες του συλλόγου και της Εθνικής ομάδας. Στην Παιανία αναφέρουν την ποιότητα του ταλέντου του, ενώ τονίζουν την ωριμότητα του χαρακτήρα του. Δηλώνοντας έτσι βέβαιοι για την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή. Το γεγονός εξάλλου, ότι αν και επισήμως Έλληνας, σε μία καθαρά ένδειξη τιμής προς τις αλβανικές του ρίζες (είναι και οι δύο του γονείς από την Αλβανία) διευκρίνισε ότι το όνομα του είναι Καπίνο και όχι Καπίνος,  μαρτυρά μία προσωπικότητα με άποψη, σεβασμό και περηφάνια.

Θυμάμαι πριν από ένα εξάμηνο, όταν για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ  είχα πάει στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Παναθηναϊκού στην Παιανία,  είχα μιλήσει με τον Χουαν Ραμόν Ρότσα. Τότε, ο υπεύθυνος της ομάδας νέων του “Τριφυλλιού”, μου είχε πει με μεγάλη σιγουριά, ότι η ομάδα διαθέτει τον καλύτερο τερματοφύλακα  της χώρας σε ηλικίες κάτω των 21 και με διαβεβαίωνε ότι είναι ζήτημα χρόνου να γίνει ο επόμενος πορτιέρο του ΠΑΟ και της Εθνικής ομάδας. Μάλλον δεν περίμενε και ο ίδιος ,ότι θα επιβεβαιωθεί τόσο γρήγορα. Για τον νεαρό γκολκίπερ σίγουρα υπάρχει αρκετός δρόμος και πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Ούτε το σώμα του έχει διαμορφωθεί πλήρως, με το ύψος του να μην μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια (λένε μεταξύ 1,94 και 1,98 αλλά το παιδί μέχρι πριν μερικές μέρες με την Εθνική πονούσε στους κοιλιακούς επειδή ψήλωνε!).

Ο διεθνής Τύπος μιλάει για ένα ταλέντο ευρωπαϊκού επιπέδου και απροσδιόριστων ικανοτήτων, με τελευταίο παρ

Keywords
Αναζητήσεις
καπινο ποδοσφαιριστης γονεις, στεφανο καπινο καταγωγη
Τυχαία Θέματα