Οικογενειακό τραπέζι! Συνταγή για μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Η οικογένεια μαζεμένη στο τραπέζι κι εσύ εντυπωσιάζεις με την επιλογή του διαχρονικού και πεντανόστιμου φαγητού σου. Οι μπριζόλες με τις πατάτες στο φούρνο δεν θα αφήσουν κανένα νηστικό!

Υλικά

8 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο400 γραμμ. πατάτες5 σκελίδες σκόρδου5 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο3 κλαδάκια φρέσκο θυμάριΑλάτι & πιπέριΕλαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Αλείφετε ένα μεγάλο πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και τα

χτυπάτε σε ένα γουδί, προσθέτοντας 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Πασπαλίζετε το κρέας με το μισό από το μείγμα. Αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε τις μπριζόλες στον πάτο του πυρέξ, χωρίς να καλύπτουν η μία την άλλη. Προσθέτετε στο κρέας ½ ποτήρι νερό και το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα από το ελαιόλαδο. Μετά από 15 λεπτά βγάζετε το κρέας, το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ρίχνετε μέσα τις πατάτες.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, βγάζετε το κρέας από το πυρέξ και ψήνετε για άλλα 60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

The post Οικογενειακό τραπέζι! Συνταγή για μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα