Η προφητική ατάκα του Βασίλη Λεβέντη στον πανικόβλητο Τσίπρα!

Ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι υπήρχε ένας πολιτικός αρχηγός που θα καθόταν στο τραπέζι για τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με μια ξεκάθαρη πολιτική θέση.

Αυτός είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλλει με τον πλέον επίσημο τρόπο στον πρωθυπουργό την πάγια θέση του περί σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει

λόγος για να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα. Έχουμε μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση», του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και τότε έλαβε την πληρωμένη απάντηση του συνομιλητή του. «Δηλαδή εσύ νομίζεις ότι όλα αυτά που έχεις μπροστά σου μπορείς να τα περάσεις μόνος σου; Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι!»

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ε.Κ. το πρωί της Κυριακής ως φιλοξενούμενος της τηλεοπτικής εκπομπής «Mega σαββατοκύριακο». Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως τον άνθρωπο από τον οποίο κρέμεται το μέλλον της Ελλάδας. «Προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι η τελευταία γραμμή εκβιασμού. Να με κάνει να πιστέψω ότι αν δεν συνεργαστώ θα φύγουμε από το ευρώ. Και ότι είμαι εγώ ο μοιραίος που πρέπει να σώσει την Ελλάδα».

Σε ότι αφορά τα 9 σημεία που έχει θέσει ως «προαπαιτούμενα» στον Αλέξη Τσίπρα για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, ξεκαθάρισε: «Δεν γίνονται εκπτώσεις στα 9 σημεία. Τα 9 σημεία είναι μια λογική να γκρεμίσουμε το πελατειακό κράτος. Να συρθώ σε ρόλο τσόντας υπό εκβιαστικές διαδικασίες δεν προτίθεμαι. Και το πιστόλι στον κρόταφο να μου βάλουν δεν θα το κάνω. Αγαπώ το ευρώ, το θεωρώ ουσιώδες και τώρα κάθε πρωθυπουργός πρέπει να είναι πιο Ευρωπαίος από ποτέ».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε και για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ενδέχεται να καταψηφίσουν μέτρα, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει απαλλαγεί ακόμη από όλα τα βαρίδια της Αριστεράς: «Είναι 11 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ενδέχεται να μην ψηφίσουν και τους ξέρω έναν – έναν».

Για το χθεσινό συμβούλιο είπε χαρακτηριστικά ότι «χθες είδα ένα γελοίο θέαμα. Ενώ έχουν υπογράψει όλοι τις μειώσεις των συντάξεων, βάλαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βγάλει ανακοίνωση ότι δεν θα κοπούν συντάξεις».

«Αν δεν συνεργαστώ κι εγώ με τον Τσίπρα, τότε θα έχουμε είτε εκλογές είτε οικουμενική κυβέρνηση», συνέχισε ο Βασίλης Λεβέντης, πριν ρίξει και το... καρφί του για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά: «Ο Θεοδωράκης έπαιζε όλη την ώρα με το κινητό του. Εγώ τα είχα αφήσει έξω τα κινητά μου. Αλλάζανε τα κείμενα συνεχώς, έλεγαν «μήπως πρέπει να βάλουμε κάτι», αλλάζανε ένα “και”... Η Γεννηματά όταν έδειξε ο Τσίπρας το χαρτί με τις περικοπές του ΠΑΣΟΚ απάντησε "εγώ τότε ήμουν περιφερειάρχης", λες και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα σύνολο...»

Λίγη ώρα αργότερα ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίστηκε και στην εκπομπή «Ακραίως» του «Skai», όπου χαρακτήρισε «πανικόβλητο» τον Αλέξη Τσίπρα!

Τόνισε ακόμη πως «όσοι ελπίζουν ότι η Ένωση Κεντρώων θα παίξει τον ρόλο μαξιλαριού πλανώνται», ενώ συμπλήρωσε το εξής: «Εγώ πρότεινα οικουμενική κυβέρνηση. Αν δε θέλει ας τα βγάλει πέρα μόνος του. Θα καταρρεύσει…»

The post Η προφητική ατάκα του Βασίλη Λεβέντη στον πανικόβλητο Τσίπρα! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα