Οι τέσσερις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Απρίλιο – Καταργούνται 8.691 οργανικές θέσεις

Το θεσμικό πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αλλάξει μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το οποίο θα καταργηθούν 8.691 οργανικές θέσεις ενώ θα δημιουργηθούν αντίστοιχες στον ΕΣΥ, όπου θα ενταχθούν οι υγειονομικές δομές του Οργανισμού.

Το χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ που εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του νέου έτους, προβλέπει

την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού καθώς και, μεταξύ άλλων, την αξιολόγηση και του προσωπικού που υπηρετεί στα ταμεία που συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Έθνους από τη διαδικασία της κινητικότητας αναμένεται να εξαιρεθούν 1.089 υπάλληλοι, ενώ μέχρι το Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η επαναξιολόγηση του προσωπικού των ταμείων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πόσο πλεονάζουν.

Τον Μάρτιο θα γίνει η επαναξιολόγηση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ώστε να εκτιμηθεί κατά πόσο χρειάζεται ή όχι ενίσχυση με πλεονάζον προσωπικό, ενώ από τον Απρίλιο ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως αγοραστής υπηρεσιών από τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και από τα συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα