Πρωτοσέλιδα: Τα μυστικά για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση

Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα είναι βασικό θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βροχή εκατομμυρίων στα... κρυφά!".

Η εφημερίδα γράφει "βροχή εκατομμυρίων μοιράζουν οι αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στους «μυστικούς κωδικούς» για τον Προϋπολογισμό του 2014, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία».".

ΕΘΝΟΣ: "Στο στόχαστρο «κρυφοί» μισθοί και συντάξεις".

Η

εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένη να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή μέσω της απόκρυψης μισθών και συντάξεων είναι η κυβέρνηση. Θέτει σε εφαρμογή το σύστημα των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων με βάση τα στοιχεία από ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θεϊκό σημάδι στην Αγιά Σοφιά!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φοβερό Θαύμα: Εμφανίστηκε Σταυρός... σε τρούλο της. «Σημείον» πως ΔΕΝ θα γίνει τζαμί!..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα μυστικά για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης φέρνουν οι αλλαγές που «πέρασαν» το υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ, αλλάζοντας με ερμηνευτική εγκύκλιο τις προϋποθέσεις του Νόμου για τη διαδοχική ασφάλιση στο ΙΚΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Από τη σκύλλα στη χάρυβδη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ψυχροί, σκληροί και αμετακίνητοι στη θέση τους για ολική άρση πλειστηριασμών, οι εκπρόσωποι της τρόικας αρνήθηκαν κάθε πρόταση για μεταβατική περίοδο 6-12 μηνών στις διαδοχικές άκαρπες συναντήσεις. Τώρα είναι η ώρα που αποφασίζει η «μεγάλη» τρόικα των Λαγκάρντ, Ολι Ρεν και Ντράγκι, που δίνουν εντολή για λύση ή για αναχώρηση της «μικρής» τρόικας χωρίς συμφωνία".

ΕΣΤΙΑ: "Ζητείται λύτρωσις των φορολογουμένων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις Σαμαρά έχει εμπλακή σε πολιτική δίνη με τα φορολογικά. Για να απεμπλακή, πρέπει πάση θυσία να λυτρώση τους φορολογουμένους. Και αυτό θα επιτευχθή μόνον αν προχωρήση σε φορολογική επανάσταση, με κατάργηση του απαραδέκτου φορολογικού συστήματος και θέσπιση ενιαίου συντελεστού φορολογίας για όλους, όπως προτείνει το ΙΟΒΕ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η τρόικα υπαγορεύει, ο Στουρνάρας γράφει...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κατακραυγή φορολογουμένων και φορέων και το ενδεχόμενο καταψήφισης της σχετικής διάταξης οδήγησαν την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση στο θέμα της εισβολής των φορολογικών αρχών στα σπίτια χωρίς καμιά προειδοποίηση και εντολή εισαγγελέα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στοπ στις πληρωμές από το Δημόσιο προς οποιονδήποτε δικαιούχο αν υπάρχουν οφειλές φόρων ή ασφαλιστικών εισφορών επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2014, καθιερώνοντας αυτόματους, μονομερείς συμψηφισμούς χρεών και πληρωμών με τους ιδιώτες".

Konstranews: "Επέλαση Τσίπρα και στην Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην Προεδρία του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν δίνει νέα δυναμική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος αναδεικνύεται ηγετική φυσιογνωμία σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

NEWSBOMB: "Μετά τον Τραα συναγερμός για τον Τόμσεν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν και φαίνεται πως ένας από τους στόχους των σχεδιαζόμενων επιθέσεων ήταν ο 55χρονος Μπομπ Τράα, που ήρθε τον Οκτώβριο του 2010 στην Ελλάδα, αλλά αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας τη θέση του στον Αμερικανό Γουές Μακ Γκρόου, σύμφωνα με πληροφορίες της NEWSBOMB υπάρχει έντονη ανησυχία και για την ασφάλεια του κ. Τόμσεν που αναμφιβήτητα πρόκειται για έναν εκ των πρωταγωνιστών και των πιο σκληρών διαπραγματευτών με το υπουργείο Οικονομικών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιχειρήσεις πωλούν πάγια σε αναζήτηση ρευστότητας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα στεγνά ταμεία, η αδυναμία των τραπεζών να παρέχουν κεφάλαια και οι υψηλές υποχρεώσεις αναγκάζουν τις εισηγμένες, ακόμη και την ελίτ αυτών, να βγάζουν στο διεθνές «παζάρι» ό,τι περιουσιακό στοιχείο μπορεί να πουληθεί για να τους εξασφαλίσει ρευστότητα".

Keywords
Τυχαία Θέματα