Οι πιο ροκ διαδρομές της Αγγλίας

Μπορεί να μην έζησες από πρώτο χέρι τις στιγμές της μεγάλης τους δόξας, όμως μπορείς ακόμα να ακολουθήσεις τα βήματα των μεγαλύτερων βρετανικών συγκροτημάτων.

Η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να καυχιέται για ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Τα παρακάτω τουρ ακολουθούν τα ίχνη των Pink Floyd, Beatles, Queen και Rolling Stones

σε μέρη που αφηγούνται την ιστορία τους.

Pink Floyd’s Cambridge & London Tour
Οι Pink Floyd ήταν ένα συγκρότημα δύο πόλεων. Οι Σιντ Μπάρετ, Ρότζερ Γουότερς και Ντέιβιντ Γκίλμορ μεγάλωσαν στο Κέιμπριτζ. Στα τέλη της δεκαετίας του 60, μετακόμισαν στο Λονδίνο όπου γνώρισαν τους Νικ Μέισον και Ρικ Ράιτ, και μαζί δημιούργησαν τη θρυλική μουσική για την οποία είναι γνωστοί μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο τουρ προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά τοποθεσίες-κλειδιά για την ιστορία του γκρουπ και στις δύο αυτές πόλεις.
Η περιοδεία ξεκινάει από το Κέμπριτζ και τα πατρικά σπίτια των Γουότερς, Γκίλμορ και Μπάρετ, τα σχολεία τους, τα μέρη όπου έκαναν τις πρώτες τους συναυλίες και σημαντικά μνημεία, όπως το Granchester Meadows (το χωριό στην Αγγλία γνωστό από το ομώνυμο τραγούδι των Pink Floyd), καθώς και το σπίτι που πέθανε ο Σιντ Μπάρετ. Στη συνέχεια το τουρ μεταφέρεται στο Λονδίνο και τοποθεσίες όπως Notting Hill Gate, Islington, Hampstead και Highgate. Εκεί βρίσκονται το Britannia Row Studios που ηχογράφησαν τους δίσκους τους, το σχολείο που παρείχε την χορωδία για το “The Wall”, το Regents Street Polytechnic όπου πρωτοσυναντήθηκαν όλοι μαζί, τα λονδρέζικα σπίτια όλων των μελών, και τέλος, το Battersea Power Station London που βλέπουμε στο εξώφυλλο του δίσκου τους “Animals”. Φυσικά, όλα αυτά συνοδεία ξεναγού και, ακόμα πιο φυσικά, της μουσικής του θρυλικού γκρουπ.

Queen, We’ll Rock You
Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά το πρώτο τους άλμπουμ οι Queen βρίσκονται ακόμα στο θρόνο τους. Οι Queen είναι γέννημα θρέμμα του Λονδίνου: εκεί σχηματίστηκαν, εκεί ηχογραφούσαν τη μουσική τους, εκεί έκαναν τα ιστορικά live τους και εκεί πέθανε και ο τραγουδιστής τους Φρέντι Μέρκιουρι. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα τουρ της λίστας, το συγκεκριμένο περνάει από τις πλουσιότερες και ομορφότερες περιοχές του Λονδίνου, καθώς ακολουθεί τα βήματα του συγκροτήματος από τα μαθητικά τους χρόνια μέχρι τη στέψη τους στο βασίλειο της ροκ. Δηλαδή το πανεπιστήμιο όπου σχηματίστηκε το γκρουπ, το πασίγνωστο West London Art College όπου φοίτησε ο Φρέντι, το σπίτι του στο Kensington όπου έζησε και πέθανε, και την αγαπημένη pub του συγκροτήματος. Συν τοις άλλοις θα επισκεφτείτε τα μέρη όπου έγιναν οι κλασσικότερες συναυλίες των Queen, όπως το Pheasantry στο Hyde Park, το στάδιο Wembley –όπου οι Queen συμμετείχαν στο Live Aid – και φυσικά το Royal Albert Hall. Το απόγευμα, μετά το τέλος του τουρ, θα είναι η καλύτερη ευκαιρία να παρακολουθήσετε το μιούζικαλ “We Will Rock You” στο London’s Dominion Theatre όπου φιλοξενείται και μια καταπληκτική έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους Queen.

The Rolling Sto

Keywords
Τυχαία Θέματα