Οι επαγγελματίες για τους οποίους θα ισχύει η παρακράτηση φόρου – Δες αν είσαι στη λίστα

11:25 1/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Μετά από εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζονται οι επαγγελματικές ομάδες για τις οποίες θα εξακολουθήσει να ισχύει η παρακράτηση φόρου 20%.

Σύμφωνα με το άρθρο 64 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και για λόγους χρηστής διοίκησης, παρόλο που δεν υφίσταται πλέον η έννοια του «ελεύθερου επαγγελματία», γίνεται δεκτό ότι η υποχρέωση παρακράτησης φόρου 20%, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται για όσα ίσχυαν με το προηγούμενο καθεστώς του ν. 2238/1994.

Η παρακράτηση 20% θα εφαρμόζεται

σε όσους ασκούν τα εξής επαγγέλματα:

κτηνίατροιφυσιοθεραπευτέςβιολόγοιψυχολόγοιμαίεςδικηγόροισυμβολαιογράφοιάμισθοι υποθηκοφύλακεςδικαστικοί επιμελητέςαρχιτέκτονεςμηχανικοίτοπογράφοιχημικοίγεωπόνοιγεωλόγοιδασολόγοιωκεανογράφοισχεδιαστέςδημοσιογράφοισυγγραφείςδιερμηνείςξεναγοίμεταφραστέςκαθηγητές ή δάσκαλοικαλλιτέχνες, γλύπτες ή ζωγράφοι ή σκιτσογράφοι ή χαράκτεςηθοποιοίεκτελεστές μουσικών έργων ή μουσουργοίκαλλιτέχνες των κέντρων διασκέδασηςχορευτέςχορογράφοισκηνοθέτεςσκηνογράφοιενδυματολόγοιδιακοσμητέςοικονομολόγοιαναλυτέςπρογραμματιστέςερευνητές ή σύμβουλοι επιχειρήσεωνλογιστές ή φοροτεχνικοίαναλογιστέςκοινωνιολόγοικοινωνικοί λειτουργοίεμπειρογνώμονεςομοιοπαθητικοίεναλλακτικής θεραπείαςψυχοθεραπευτέςλογοθεραπευτέςλογοπαθολόγοιλογοπεδικοί-λογοθεραπευτές
Keywords
Τυχαία Θέματα