Οι δικαιούχοι του επιδόματος αιθαλομίχλης – Τι έκπτωση θα έχουν και ποιοι δεν θα χρεώνονται

12:40 4/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Τι είναι το «επίδομα αιθαλομίχλης», ποια η διαφορά του από αυτό της θέρμανσης, πόσοι είναι οι τυχεροί που θα το πάρουν... Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα των Ελλήνων φορολογούμενων για αυτή τη χρονιά και για τους τρόπους που έχουν ώστε να ζεστάνει το σπίτι του. το «επίδομα αιθαλομίχλης» είναι μία καθαρή έκπτωση 55% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος όσων είναι δικαιούχοι. Για την ακρίβεια, σχεδόν 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριών της χώρας για τις ημέρες που το πρόβλημα αιθαλομίχλης θα είναι έντονο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η έκπτωση θα τίθεται σε εφαρμογή

αυτόματα μετά την ανακοίνωση για συγκέντρωση αιθαλομίχλης πάνω από τα επιτρεπτά όρια και θα ισχύει για όσες ημέρες η Περιφέρεια είναι σε κατάσταση συναγερμού, ενώ αφορά καταναλώσεις από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο για ττο σπίτι του δικαιούχου. Βέβαια, η έκπτωση έχει σκοπό να ενισχυθούν τα μεσαία νοικοκυριά με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του μέτρου και φυσικά τη μείωση της χρήσης τζακιών και ξυλόσομπας, στρέφοντας τους καταναλωτές στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση.

Μάλιστα, όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο - δηλαδή περίπου 470.000 νοικοκυριά - θα έχουν μηδενική χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας για το διπλάσιο των ημερών που η ρύπανση υπερβαίνει τα όρια. Σημαντική αναμένεται να είναι, πάντως, η συμβολή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς τα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί καταναλωτές να σβήσουν τα τζάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα