Σπιτική θεραπεία τριχωτού με κανέλα

12:11 4/1/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Ενεργοποιήστε το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής για υγιή μαλλιά.

Η κανέλα είναι από τα αγαπημένα μπαχαρικά όλου του κόσμου, έχει ζεστό άρωμα και ιδιαίτερη γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική αλλά και στην αρωματοποιεία.

Η κανέλα χρησιμοποιείται επίσης και σε πολλές θεραπείες ομορφιάς για το δέρμα και ειδικά σε περιπτώσεις ακμής. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, καθαριστική, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση.

Δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

την σκόνη κανέλλας σε μια μάσκα για το δέρμα στο τριχωτό:

Υλικά:

1 κουταλιά σκόνη κανέλας

2 κουταλιές μέλι

4 – 6 κουταλιές οργανικό έλαιο

1 κουταλιά gel αλόης (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Ενώστε σε ένα μπολ την κανέλα και το μέλι, ανακατέψτε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το οργανικό έλαιο, αφού πρώτα το έχετε ζεστάνει (τόσο όσο αντέχετε τη θερμοκρασία στο χέρι). Ανακατέψτε και πάλι όλο το μείγμα και είναι έτοιμο.

Εφαρμογή:

Χωρίστε τα μαλλιά (στεγνά) του τριχωτού στα 4, παίρνοντας τούφα – τούφα απλώστε το μείγμα μόνο στο δέρμα του τριχωτού. Αφού ολοκληρώσετε σε όλα τα σημεία, κάντε μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα για 15-20 λεπτά και στην συνέχεια λουστείτε κανονικά, κάνοντας πολύ καλό – απαλό μασάζ στο δέρμα του τριχωτού (όχι τρίψιμο με τα νύχια).

Extra tips:

Οι κόκκοι κανέλας καθαρίζουν το δέρμα στο τριχωτό από νεκρά κύτταρα και περιττό σμήγμα. Παράλληλα αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία να φτάνουν εκεί. Ενεργοποιούνται οι λειτουργίες του δέρματος και εξισορροπείται η παραγωγή σμήγματος, είτε είναι ξηρό είτε λιπαρό. Όλα τα παραπάνω έχουν θετική επίδραση στα μαλλιά που σταδιακά βελτιώνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα