O μόνος τουρίστας στο σαλέ του…ήταν ο Λιάπης – Πως πήρε τα κοινοτικά κονδύλια για την ανακαίνιση του

12:27 4/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Το κουβάρι μιάς νέας υπόθεσης ξεκινά να ξετυλίγεται με πρωταγωνιστή και πάλι τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής ο κύριος Λιάπης φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση της εταιρείας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ», και για την οποία την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι έχουν εκδοθεί βαριές «καμπάνες» για πρώην νομαρχιακούς συμβούλους. Μάλιστα, μεταξύ των 18, βρίσκεται ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος.

Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσεύει η κυριακάτικη εφημερίδα, η οικογένεια του κ. Λιάπη αξιοποίησε κοινοτικές

χρηματοδοτήσεις που προορίζονταν για ξενώνες κατά την περίοδο 1992 – 1993 για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας. Ποσό το οποίο έφτανε τα 10 εκατομμύρια δραχμές και φυσικά η οικία του κ. Λιάπη παρέμεινε οικία και δεν μετατράπηκε σε αγροτοτουριστική μονάδα, ούτε φιλοξενήθηκαν τουρίστες....

Για την κατασκευή κάθε δωματίου το πρόγραμμα επιχορηγούσε 2 εκατ. δραχμές. Παράγοντες της τοπικής κοινωνίας σημειώνουν ότι για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων θα έπρεπε να δοθεί τελική έγκριση από τον ΕΟΤ, προκειμένου να δοθεί και η τελευταία δόση της χρηματοδότησης, η οποία όμως δεν παραχωρήθηκε κατά τον τελικό έλεγχο των εργασιών.

Με τη μέθοδο αυτή ο Μιχάλης Λιάπης εξασφάλισε την πλήρη ανακαίνιση της πολυτελούς οικίας στην Ευρυτανία, η οποία του ανήκει κατά 50% όπως δηλώνει στο «πόθεν έσχες» που καταθέτει μετά το θάνατο της θείας του, Βασιλικής Λιάπη. Η αποκάλυψη του σκανδάλου αυτού έρχεται να προστεθεί στην προκλητική συμπεριφορά του πρώην υπουργού, που συνελήφθη να οδηγεί το πολυτελές τζιπ του με πλαστές πινακίδες, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Την εποχή εκείνη, η εταιρεία «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» ήταν θυγατρική της Αγροτικής τράπεζας, και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι την επίμαχη περίοδο ο κ. Λιάπης κατείχε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τη θέση του υφυπουργού Εμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα