Οι “Kennedys” έτοιμοι για το μεγάλο comeback

08:50 9/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Ο Joseph P.Kennedy III είναι αυτή τη στιγμή όχι μόνο το “next big thing” των Δημοκρατικών, αλλά και η ευκαιρία της οικογένειας να ξαναζήσει ένδοξες στιγμές στην πρώτη γραμμή της Αμερικάνικης πολιτικής.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Ενώ όλα τα βλέμματα, στην φλέγουσα προεκλογική περίοδο της Αμερικής, είναι στραμμένα στους προκριματικούς γύρους των Ρεπουμπλικάνων (που θα αναδείξουν και τον διεκδικητή του Προεδρικού θώκου στις επερχόμενες εκλογές), ένα καινούργιο μέτωπο ανοίχτηκε στο στρατόπεδο

των Δημοκρατικών. Ο λόγος βέβαια για τον Joseph P.Kennedy III, ο οποίος όχι μόνο θα διεκδικήσει στα 31 του χρόνια μία θέση στο Κογκρέσο, αλλά θα προσπαθήσει να το πετύχει βάφοντας “μπλε” (το χρώμα των Δημοκρατικών) το πάλαι ποτέ προπύργιο της Μασαχουσέτης.

Ο JPK3, όπως τον γράφουν οι Αμερικάνοι, είναι γιός του πρώην δημάρχου Joseph P. Kennedy ΙΙ και εγγονός του αδικοχαμένου Bobby, και σαν γνήσιο τέκνο της οικογενείας δεν θα αργούσε η ώρα που θα τον κέρδιζε η πολιτική σταδιοδρομία .Έτσι ανακοίνωσε, ότι από τις 20 Ιανουαρίου θα παρατήσει την δουλειά του στο εισαγγελικό γραφείο στο Middlesex για να καταλάβει (αν τα καταφέρει πάντα) την θέση που άφησε κενή στο Capitol Hill, ο ιδιότροπος Barney Frank.

Αλλά θα μου πεις γιατί να σε παραξενέψει κάτι τέτοιο; Οι αντίστοιχοι “Παπανδρέου” της Αμερικής δεν είναι; Λογικό δεν είναι να τον βαφτίσουν “next big thing” οι Αμερικάνοι, που είναι και μανούλες στο μάρκετινγκ; Και όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Βλέπεις η διασημότερη πολιτική δυναστεία των ΗΠΑ περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια και η λάμψη από το όνομά τους έχει ξεθωριάσει  περισσότερο από ποτέ. To 2009 η Caroline Kennedy έχασε την θέση της Hillary Clinton στο Κογκρέσο μέσα από τα χέρια της, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έτος ήρθε να προστεθεί και ο θάνατος του Teddy (από τα ιστορικότερα μέλη της οικογένειας) από όγκο στον εγκέφαλο. Το 2010, μετά από χρόνια κατάχρηση και ανάμειξη χαπιών με αλκοόλ, ο Patrick (ο γιός του προαναφερθέντα Teddy) επέλεξε να αφήσει τη θέση του στο Κογκρέσο  αποφασίζοντας να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στο Rhode Island. Και έτσι η οικογένεια έμεινε για πρώτη φορά χωρίς εκπρόσωπο σε αιρετό αξίωμα μετά από το μακρινό 1947 (64 δηλαδή συναπτά έτη!).

Κάπου εδώ μπαίνει και ο JPK3 στο παιχνίδι. Η μεγαλύτερη ελπίδα των Kennedys, αλλά και των Δημοκρατικών για να ξαναπάρουν τα πάνω τους. Στα 31 του το CV του είναι ήδη εντυπωσιακό, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμή τα εξής ολίγα. Αποφοίτησε από το Stanford και συνέχισε τις σπουδές του στο Harvard με μεταπτυχιακό στη νομική. Μετά έκανε ένα πέρασμα από το Ειρηνευτικό Σώμα (Peace Corps) πριν καταλήξει στο εισαγγελικό γραφείο του Cape Code. Επειδή, όμως εκεί η ατμόσφαιρα για τον ίδιο δεν ήταν και η καλύτερη (αφού οι Δημοκρατικοί και ειδικότερα οι Kennedys δεν έχουν μεγάλη πέραση) αποφάσισε μετά από μερικά χρόνια να φύγει για να γίνει βοηθός DA (το ανώτατο όργανο εισαγγελικής παρέμβασης) στο -πιο Δημοκρατικό- Middlesex. Επίσης κατέχει το παρουσιαστικό που απαιτεί το αμερι

Keywords
Τυχαία Θέματα