Διαφημίσεις με έμπνευση (vid)

12:00 8/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Μπορεί, άμα περνούσε από το χέρι σου να μην επέτρεπες ούτε μία διαφήμιση στην τηλεόραση. Αλλά αν όλες οι διαφημίσεις ήταν σαν κι αυτές, τότε άνετα δεν άλλαζες κανάλι.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Εντάξει το έπιασες το υπονοούμενο. Ξέρεις ότι όσο βαθύτερα μπαίνουμε στην κρίση, τόσο η τηλεόραση θα αφιερώνει και μεγαλύτερο κομμάτι του τηλεοπτικού χρόνου της στις διαφημίσεις. Από την άλλη ξέρεις όμως και ότι όσο εκνευριστικό είναι να περιμένεις σχεδόν ένα τέταρτο για να συνεχιστεί η αγαπημένη σου εκπομπή-ταινία-σειρά, άλλο τόσο σε εκνευρίζει να βλέπεις και

χαζές διαφημίσεις, που σου αιχμαλωτίζουν τον αντίχειρα στο ζάπινγκ του τηλεκοντρόλ.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της δικαίωσης. Γιατί πολλές φορές οι διαφημίσεις όχι μόνο τα σπάνε, αλλά σε κάνουν να τις ψάξεις και στο ίντερνετ για να τις δεις και να τις ξαναδείς. Με αυτές θα ασχοληθούμε, λοιπόν, και εμείς. Διαφημιστικά σποτάκια, που έκαναν το γύρω του κόσμου την χρονιά που μας πέρασε και μαζέψανε εκατομμύρια κλικ και like στο διαδίκτυο. Τσέκαρε και απόλαυσέ τις πιο πετυχημένες για το 2011.

Canal+ – The Bear
Είσαι Γάλλος και λατρεύεις τα πάντα γύρω από τον κινηματογράφο; Το γαλλικό κανάλι  Canal+ ξέρει το λόγο. Kαι βρήκε τον εξυπνότερο τρόπο να στο υπενθυμίσει.

PlayStation 3 – Michael
Τι; Δεν έχεις PS3; Το PlayStation(η Sony δηλαδή) σου φανέρωσε, μέσα σε 2 λεπτά, δεκάδες λόγους για να το αγοράσεις σήμερα κιόλας.

Doritos – Pug attack
Το πάθος για τα Doritos δεν κάνει διακρίσεις. Και όταν έχεις πάθος για κάτι, τότε τίποτα δεν σε σταματά. Τίποτα όμως.

Snickers – Shark focus group
Που κολλάει το focus group με τους καρχαρίες και τις Snickers; Πουθενά. Και όμως κολλήσανε.

FedEx – Dominoes
Μία πάπια του Καναδά θέλει να στείλει ένα μπαστούνι του χόκεϋ σε ένα κουτάβι της Αμερικής. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το τι περνάει όμως το δέμα για να φτάσει χιλιάδες χιλιόμετρα από όπου ξεκίνησε, μόνο η FedEx το ξέρει. Και βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να το μάθεις και εσύ.

Johnnie Walker – Keep walking
Η πασίγνωστη εταιρεία ουίσκι Johnnie Walker, ανέκαθεν επένδυε στις διαφημίσεις. Στο σποτάκι για την Βραζιλία όμως, μάλλον το παράκανε. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον… κινηματογραφικό.

Call of Duty – The vet and N00b
Όλοι κρύβουμε έναν στρατιώτη μέσα μας. Ακόμα και ας μην το ξέρουμε. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται το νέο “Call of Duty” χρησιμοποιώντας τον απολαυστικό Jonah Hill (και όχι μόνο) για να μας πείσει. Εγώ πείστηκα.

Volkswagen – The force
Μα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα η σκοτεινή πλευρά του πιτσιρικά, που ψαρώνει στην όψη του Volkswagen. Πιθανόν είναι και από τις λίγες (αν όχι η μόνη) διαφήμιση, που θα έχεις δει. Απλά κορυφαία.

Διαβάστε ακόμα:

* Τα τελευταία “κλικ” της Kodak

* Φωτο-γραφικοί ήρωες

* HitRECord: Η ένωση της τέχνης


Keywords
Τυχαία Θέματα