Οι 9 αλλαγές στο ασφαλιστικό για 700.000 επαγγελματίες

Το αυριανό Eurogroup, η αναμονή της εκταμίευση της δόσης και οι αυξήσεις της ΔΕΗ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ποιοι έχουν τα πιο πολλά!».

Η εφημερίδα γράφει «δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων για τη χρήση του 2010, με την παράσταση να κλέβουν για ακόμα μία φορά οι… έχοντες. Αυτό που ωστόσο εύστοχα σημείωσαν πολλοί είναι ότι για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι τυχόν «λαδιάρηδες» δεν θα συλληφθούν ποτέ από τα «πόθεν έσχες» τους ούτε, φυσικά, θα αποκαλυφθεί από αυτά το μαύρο

πολιτικό χρήμα».

ΕΘΝΟΣ: «Ελεύθερα τα δίδακτρα στα ιδιωτικά».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την άρση των περιορισμών στη διαμόρφωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία δρομολογεί η κυβέρνηση. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από το νέο έτος. Κατά πάγια πρακτική, οι σχολικές μονάδες οριστικοποιούν μέχρι τον Φεβρουάριο τις αμοιβές για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση στη Συρία!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «2013: Το έτος του Γ” Παγκοσμίου Πολέμου;! «Οταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε! μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου, Αντώνιος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι 9 αλλαγές στο ασφαλιστικό για 700.000 επαγγελματίες».

Η εφημερίδα γράφει «πότε βγαίνουν στη σύνταξη ασφαλισμένοι με 15, 25, 35 και 37 χρόνια εργασίες. Ποιοι παγιδεύονται στα 67 και ποιοι εξαιρούνται. Η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών και τι ισχύει για τις γυναίκες».

ΕΣΤΙΑ: «Ο χαμένος «τζίρος» της Κυριακής».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας υπάρχει ένα καταλυτικό αντίδοτο: Περισσότερη εργασία, παραγωγή και εν τέλει κατανάλωσις. Αν γινόταν αυτό, θα περιορίζετο ο ρυθμός μειώσεως του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος και θα φθάναμε ταχύτερα στην ανάπτυξη. Ομως κάθε πρότασις προς την κατεύθυνση αυτή προσκρούει στις αντιδράσεις των θιγομένων. Οπως συμβαίνει τώρα με τον εμπορικό κόσμο, ο οποίος αντιδρά στην πρόταση για προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή».

Η ΑΥΓΗ: «Νεκρώνει η Ελλάδα»

Η εφημερίδα επισημαίνει «ΔΕΗ: Αυξήσεις – φωτιά έως 48% ξυλιάζουν τα νοικοκυριά. Χαράτσι: διακοπή ρεύματος θέλει ο Στουρνάρας. Διαθεσιμοτητα: Μείωση 25% στους μισθούς λίγο πριν από την απόλυση. Αυτοδιοίκηση: Κλειστοί οι δήμοι, στο Σύνταγμα οι δήμαρχοι. Υγεία:Χιλιάδες πολίτες χωρίς φάρμακα. Πείνα: Θεσσαλονίκη: 40% αύξηση μαθητών στα συσσίτια».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Συντάξεις: Ολες οι αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Η εφημερίδα γράφει ότι «τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος όπως διαμορφώνονται με βάση τον τελευταίο νόμο (4093/2012), με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περιλαμβάνει η εγκύκλιος του οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Καγκελαρία του Αντώνη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «από πρωθυπουργός καγκελάριος φιλοδοξεί να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς με το σχέδιο νόμου που εισήγαγε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή ο υπουργό

Keywords
Τυχαία Θέματα