Ο Τσίπρας «στήνει στον τοίχο» τον Βενιζέλο – Ζητά εξεταστική για τα ναυπηγεία

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τα ναυπηγεία στοχοποιώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή για τo Real.gr η πρόταση του

ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα αύριο, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σφοδρή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πέραν της διερεύνησης της υπόθεσης ενός μεγάλου σκανδάλου που ξεκίνησε επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στις αρχές του 2000, διαθέτει σημαντικούς λόγους για την κατάθεση της πρότασης. Πρώτον, θα συνεχίσει να στριμώχνει το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον πρόεδρό του στο κέντρο του κυκλώνα των σκανδάλων, αλλά και να το αναγκάσει να εμφανίζεται ότι συμπορεύεται με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να αποφεύγει τη διεύρυνση σκανδάλων επί εποχής του.

Επιπλέον αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση και την Νέα Δημοκρατία αφού αναμένεται να εμφανιστεί ότι συγκαλύπτει το ΠΑΣΟΚ λόγω κυβερνητικής συνεργασίας και θα εμφανίσει αναξιόπιστους τους βουλευτές της που κάτω από την πίεση του Μαξίμου θα ψηφίσουν κατά της Εξεταστικής για τα ναυπηγεία, ενώ το 2010 χαρακτήριζαν τη σύμβαση του κ. Βενιζέλου ως «μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’ αυτό του Άκη Τσοχατζόπουλου».

Επιπλέον θα υπενθυμίζει γιατί δεν μπορεί πλέον να γίνει πράξη η καίρια προεκλογική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για μια και μόνη Εξεταστική, πώς μπκε χώρα στο Μνημόνιο.

Ωστόσο, η πρόταση για Εξεταστική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Real.gr δεν έχει πιθανότητες υπερψήφισης, όχι μόνο γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 154 έδρες, ενώ θα λείπουν τουλάχιστον οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικό πριν γίνει γνωστή η πρόταση, δεν προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση, ούτε οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης της «Συμφωνίας για μια Νέα Ελλάδα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα