Συνεχίζεται ο διάλογος Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις – Συνέντευξη τύπου θα δώσει ο Πελεγρίνης

Για δωδέκατη εβδομάδα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αφού σύμφωνα με την τελευταία απόφασή τους σήμερα ξεκινά νέο κύμα 48ωρων κινητοποιήσεων.

Σε συνέχεια του διαλόγου του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις οκτώ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προκειμένου να βρεθεί διέξοδος για αποκατάσταση της λειτουργίας των ιδρυμάτων, σήμερα ο υπουργός θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου

Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννη Μυλόπουλο.

Στις 12 το μεσημέρι ο Θεοδόσης Πελεγρίνης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου δυο ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας και την ανακοίνωση δέσμης μέτρων από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Οι δηλώσεις του κ. Πελεγρίνη αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο υπουργός Παιδείας με τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ικανοποίησε τα έγγραφα αιτήματά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η τοποθέτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο υπουργός Παιδείας με τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ικανοποίησε τα έγγραφα αιτήματά του κ. Πελεγρίνη και έκανε ένα βήμα μπροστά στη διαδικασία του διαλόγου.

Εν τω μεταξύ, την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα ζήτησε με απόφασή της η σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) μετά τη χθεσινή ης συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, «με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει» και ότι η Σύγκλητος «αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες».

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη διαθεσιμότητα των 1165 διοικητικών υπαλλήλων ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού στα ΑΕΙ και αρχίζει άμεσα η διαδικασία της πανεπιστημιακής κινητικότητας για την επανατοποθέτηση των 650 εξ αυτών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα