Ο Θεοδωράκης δεν δίνει ανοχή στον Τσίπρα και ο Κουτσούμπας ούτε καν τον συναντάει

Τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα πορευθεί στη νέα Βουλή μόνον με τη σύμπραξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς όπως αναμενόταν η επιλογή του να κυβερνήσει με εταίρο τον Πάνο Καμμένο

αποκλείει ουσιαστικά κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Παρ' όλα αυτά, ο επικεφαλής του Ποταμιού δέχθηκε να συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό και η συνάντησή τους θα γίνει το απόγευμα μετά την ορκωμοσία στο προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του κ. Παπούλια.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεοδωράκης θα αρνηθεί να δώσει «ψήφο ανχοής» στη νέα κυβέρνηση επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα στηρίζει κάθε πολιτική ή νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα καλύπτει τις αρχές και τις θέσεις του τέταρτου κόμματος της Βουλής.

Αντιθέτως δεν φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί ποτέ, τουλάχιστον πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή, συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από την πρώτη στιγμή το κόμμα του Περισσού είχε κρατήσει αρνητική στάση απέναντι στα ανοίγματα του κ. Τσίπρα, ενώ και το βράδυ της Κυριακής ουσιαστικά είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Από την πλευρά του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση σημειώνεται: «Δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας. Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης».

«Το ΚΚΕ, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή. Η κυβέρνηση με βάση τις διαδικασίες θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό», σημειώνει το ΚΚΕ.

The post Ο Θεοδωράκης δεν δίνει ανοχή στον Τσίπρα και ο Κουτσούμπας ούτε καν τον συναντάει appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα