Με δεδηλωμένη πηγαίνει ο Τσίπρας στον Παπούλια – Ορκίζεται πρωθυπουργός στις 7.30 μ.μ

Από αυτή τη στιγμη έχουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Με αυτές τις φράσεις επισημοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Πάνος Καμμένος την οπλήρη του συμφωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από το κόμμα του προς τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος αρνήθηκα να

αποκαλύψει πόσα και ποιά χαρτοφυλάκια θα καταλάβουν βουλευτές των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα και παρέπεμψε γι' αυτό στις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μιχάλης Θεοχαρίδης, στις 12:30. Μία ώρα μετά (13:30), ο κ. Μεϊμαράκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ενημερώσει και τυπικά ότι έχει πλέον τη δεδηλωμένη μετά τη δημόσια στήριξη του κ, Καμμένου θα δώσουν εκ νέυ ραντεβού στις 7.30 το απόγευμα προκειμένου να γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού.

Θα ακολουθήσει η έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων με τη δομή της νέας κυβέρνησης αφού ο κ. Τσίπρας υποδείξει στον κ. Παπούλια τις ιδρύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπουργείων.

Ακολούθως θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ενώ η ορκωμοσία της θα γίνει την Τρίτη.

The post Με δεδηλωμένη πηγαίνει ο Τσίπρας στον Παπούλια – Ορκίζεται πρωθυπουργός στις 7.30 μ.μ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα