Φωτιές στη ΔΗΜΑΡ από τα «ανοίγματα» του Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Δυσαρέσκεια προκάλεσε σε πολλούς παράγοντες της ΔΗΜΑΡ η άρνηση του Φώτη Κουβέλη να αποκλείσει μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας χθες σε εκπομπή του καναλιού Action24 και στον δημοσιογράφο, Βασίλη Ταλαμάγκα, δεν απέκλεισε από το πάζλ των ενδεχόμενων

κυβερνητικών εταίρων τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας έτσι νευρικότητα και αμηχανία σε πολλούς βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο σύμπλευσης με την Κουμουνδούρου, τουλάχιστον με την παρούσα ατζέντα.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που σε συζητήσεις τους σημείωναν πως «όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ άλλοι πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα θεωρώντας πως ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί σύγχυση στην κοινωνία. Πάντως με άλλη χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ (η συνέντευξη είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν μερικές μέρες) έσπευσε ουσιαστικά να ανασκευάσει, εξαιρώντας ουσιαστικά το κόμμα του από τη συζήτηση για κυβερνητική συνεργασία, απορρίπτοντας έτσι επί της ουσίας και την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για επιστροφή του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου στην κυβέρνηση.

Όπως σημείωναν πάντως αρμόδιοι παράγοντες της ΔΗΜΑΡ, σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υπάρξει σε προγραμματική βάση, ενώ το κόμμα θα πρέπει να διαπιστώσει πως ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικός, κάτι το οποίο προς ώρας θεωρείται μη εφικτό. Πάντως, οι ίδιες πηγές μετατοπίζουν το ενδιαφέρον στις επικείμενες Ευρωεκλογές αλλά και στη χάραξη βιώσιμης στρατηγικής για την επανεκλογή της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα