Eξελίξεις με το οπλοστάσιο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία – Οι αρχές «γνώριζαν» εδώ και ενάμιση μήνα

Τρέχουν οι εξελίξεις για την υπόθεση του κρυμμένου οπλοστασίου που βρέθηκε σε πλαστικό βαρέλι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά από νέες αποκαλύψεις η διερεύνηση της υπόθεσης περνά στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αφού μέχρι στιγμής είχε ανατεθεί στην Κρατική Ασφάλεια. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση των τεσσάρων καλάσνικοφ, βεβαιώθηκε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή οποιαδήποτε άλλη εγκληματική ενέργεια. Κάτι που όμως σύμφωνα με την Καθημερινή

οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν θα διστάσουν να συσχετίσουν με υποθέσεις τρομοκρατίας, αφού φέρεται να διαθέτουν σχετικές ενδείξεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το οπλοστάσιο να μην έχει εντοπιστεί τυχαία από διερχόμενο αλλοδαπό το περασμένο Σάββατο από το σημείο που ήταν κρυμμένα, αλλά ύστερα από πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές και μάλιστα σχεδόν ενάμιση μήνα πριν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, ανώτατος αξιωματικός αποκάλυψε πως αυτόπτης μάρτυρας που κινούνταν σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκαν θαμμένα τα όπλα είχε διαπιστώσει ύποπτες κινήσεις ατόμων κατά τις νυχτερινές ώρες. Η πληροφορία διαβιβάστηκε στην ΕΛ.ΑΣ. και το σημείο τέθηκε υπό επιτήρηση για τον εντοπισμό του κατόχου του οπλισμού, δίχως αποτέλεσμα.

Βέβαια, η υπόθεση περιπλέκεται, αφού σύμφωνα με άλλον ανώτατο αξιωματικό, το περασμένο Σάββατο πράγματι ειδοποιήθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης από ιδιώτη για την ύπαρξη του οπλισμού.

Το βέβαιο είναι πως στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μαζί με την Αντιτρομοκρατική που ωστόσο είναι πιθανό να ήταν ήδη ενήμερη για το εύρημα.

Οι τελευταίες εξελίξεις και οι ενδείξεις για ύποπτες παρακολουθήσεις αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη την Αττική, ερμηνεύουν την ανησυχία της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για ενδεχόμενο νέο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον αστυνομικών, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα να έχει δοθεί διαταγή για λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας.

Στο μεταξύ, αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τη Χρυσή Αυγή για το θέμα της φρούρησης των βουλευτών του κόμματος. Στελέχη της Χ.Α. με χθεσινό εξώδικό τους ζητούν την επαναφορά, σε μόνιμη βάση, των αστυνομικών-φρουρών των βουλευτών και κατηγορούν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για «κακόβουλη και επικίνδυνη διάκριση» σε βάρος τους. Την 20ή Σεπτεμβρίου με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διεκόπη η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χ.Α. και έκτοτε μέτρα για την ασφάλειά τους λαμβάνει, κατά περίπτωση, η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων. Πηγή του υπουργείου διευκρίνισε χθες ότι η απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει αμετάβλητη. Σε γραπτή επιστολή προς τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Πολύβιο Ζησιμόπουλο (στις 12/11) το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωνε ότι, για την παροχή αστυνομικού φρουρού, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από κάθε βουλευτή της Χ.Α. ξεχωριστά και επανέλαβε την απόφαση για εκ περιτροπής διάθεση αστυνομικών της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχουν ήδη μετακινηθεί στην εν λόγω διεύθυνση 20 αστυνομικοί από υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα