Ο πρώτος serial killer της Αμερικής ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης!

Ένας απόγονος του Χέρμαν Χολμς, του πρώτου serial-killer την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών υπστηρίζει πως ο διαβόητος πρόγονος του θα μπορούσε να είναι ο πασίγνωστος Λονδρέζος εγκληματίας, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Ο Τζεφ Μάτζετ, απόγονος του Χολμς έχει ξεκινήσει μια παράξενη έρευνα προκειμένου να ανακαλύψει τη σχέση των δύο ανδρών. Αφού υπέβαλλε δείγματα γραφής από τον πρόγονό του σε ειδικούς γραφολόγους, ζήτησε να τα συγκρίνουν με αυτά του Τζακ του Αντεροβγάλτη και οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι δεν αποκλείεται τα σημειώματα να έχουν

γραφτεί από το… ίδιο χέρι.

Έτσι τώρα ο Μάτζετ προσπαθεί να ανακαλύψει αν ο κατά συρροή δολοφόνος πρόγονός του, που αφαίρεσε τη ζωή τουλάχιστον 200 Αμερικανών πριν συλληφθεί το 1894, είχε επισκεφθεί ποτέ το Λονδίνο μεταφέροντας και εκεί ένα κύμα δολοφονιών.

Ο Χέρμαν Γουέμπστερ Μάτζετ, γνωστός και ως Χέρμαν Χολμς ήταν ένας πλούσιος γιατρός από το Νιου Χάμσαϊρ που μετακόμισε το 1884 στο Σικάγο. Εκεί έγινε ιδιοκτήτης ενός φαρμακείου και άνοιξε ένα ξενοδοχείο στο Ένγκλεγουντ ένα προάστιο του Γουίντ Σίτι.

Αλλά η πανσιόν ήταν μια παγίδα δολοφονίας αφού είχε κατασκευαστεί για να επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του εύκολη πρόσβαση στα θύματα του. Ο Χολμς σχεδίασε το «κάστρο» του χωρίς παράθυρα και με γραμμές φυσικού αερίου προκειμένου να μπορεί να ναρκώνει και να μεταφέρει τα θύματά του στο υπόγειο του ξενοδοχείου. Εκεί τα κρατούσε μέχρι να αποσυνθεθούν και στη συνέχεια πωλούσε τα πτώματα σε ιατρικές σχολές.

Τελικά ο Χολμς συνελήφθη και παραδέχθηκε τη δολοφονία 27 ατόμων αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν υπεύθυνος για το θάνατο περίπου 200 ανθρώπων. Απαγχονίστηκε τον Μάιο του 1896. Είχε παντρευτεί τρεις διαφορετικές γυναίκες και είχε άγνωστο αριθμό παιδιών.

Ο Τζεφ Μάτζετ έμαθε για την σκοτεινή καταγωγή του όταν η γιαγιά του αποφάσισε να βρει το οικογενειακό δέντρο και να μάθει τις ιστορίες όλων των μελών της οικογένειας, μια τάση που είναι αρκετά δημοφιλής στις ΗΠΑ. Όταν έγινε γνωστή η ιστορία του Χολμς ο Τζεφ ήταν 40 ετών και έπαθε σοκ. Έτσι αποφάσισε να μάθει τα πάντα για τον πρόγονό του. Άρχισε να ψάχνει στα ειδεχθή εγκλήματα των προγόνων του και η έρευνα πήρε μια απίστευτη τροπή όταν άρχισε να παρατηρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο σκότωνε τα θύματά του ο Χολμς ήταν πανομοιότυπος με αυτόν του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Όταν απέστειλε ένα χειρόγραφο του Χολμς προκειμένου να το συγκρίνουν οι ειδικοί με το γνωστό γράμμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο! Ένας εμπειρογνώμονας της Βρετανικής Βιβλιοθήκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και τα δύο κείμενα πρέπει να γράφτηκαν από το «ίδιο χέρι», ενώ ένα πρόγραμμα υπολογιστή που χρησιμοποιείται από την Ταχυδρομική Υπηρεσία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης έδειξε ότι τα δύο κείμενα έμοιαζαν κατά 97,95 %!

Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν ο τίτλος που δόθηκε στον αγνώστων στοιχείων δολοφόνο, ο οποίος επιτείθετο στις φτωχές κοινότητες των μεταναστών του Λονδίνου το 1888. Στόχος του ήταν οι εκδιδόμενες γυναίκες, τον λαιμό των οποίων έσκιζ

Keywords
Τυχαία Θέματα