Ο Μεϊμαράκης αρχηγός και με τη… βούλα – Ο προσωρινός έγινε κανονικός και προσεχώς… μόνιμος

Ομόφωνα και εν μέσω χειροκροτημάτων, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας άναψε το φως για την παραμονή ως την προσεχή άνοιξη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος, όπως τονίστηκε στην εισήγηση που έγινε απόφαση, θα έχει όλες τις αρμοδιότητες, τις προνομίες και τα καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμα.

Με τον τρόπο αυτό έκλεισε πριν καν ανοίξει το ζήτημα της εκκίνησης διαδικασιών εκλογής νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία

εν μέσω θέρους και με την προοπτική της πρόωρων εκλογών να παραμένει ισχυρή. Προηγήθηκαν παρασκηνιακές συνεννοήσεις ανάμεσα στον νυν πρόεδρο και τους προκατόχους του και πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, στους οποίους ο κ. Μεϊμαράκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του “γαλάζιου” κομματικού οργάνου.

Σε μια αγόρευση με εμφανή την προσπάθεια να τονώσει τον κομματικό πατριωτισμό των στελεχών του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με ευρεία αναφορά στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, “του εθνάρχη και ιδρυτή μας”, όπως είπε.

Προσδιορίζοντας τη φυσιογνωμία της ΝΔ, τόνισε ότι στρέφεται στον μεσαίο χώρο, ακολουθεί τον δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου και, όπως είπε σε άλλο σημείο κινείται μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τα μέτρα που εγκείνονται και με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ. “Εμείς δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, ούτε την κυβέρνηση, ψηφίζουμε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας”, είπε προειδοποιώντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να αντιδράσει, εντός και εκτός Βουλής, σε ζητήματα που διαφωνεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αν δήλωσε ότι “δεν ξέρουμε τι κάνει η κυβέρνηση και δεν την εμπιστευόμαστε” την κάλεσε να προτείνει την αντικατάσταση των υφεσιακών μέτρων με άλλα, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συμβάλει στη διαπραγμάτευση εφόσον του ζητηθεί. Έσπευσε, όμως, να προσθέσει: “Αυτοί κάνουν τη διαπραγμάτευση και έχουν την ευθύνη για τα μέτρα που φέρουν τις υπογραφές του Τσίπρα και του Καμμένου”.

Αντιπαραθέτοντας όσα συνέβαιναν στη Βουλή επί της προεδρίας του, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της νυν προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου. “Είναι δικό τους το θέμα. Εμείς θα της ξαναδώσουμε λουλούδια, αν χρειαστεί, αλλά αυτή πρέπει να προσέχει πως συμπεριφέρεται στους συναδέλφους βουλευτές”.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Ο Μεϊμαράκης αρχηγός και με τη… βούλα – Ο προσωρινός έγινε κανονικός και προσεχώς… μόνιμος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα