Ο φονικός τυφώνας Σάντι που τρέμουν οι Αμερικανοί

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα στην Κούβα ενώ ο συνολικός απολογισμός από τα χτυπήματά του σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι 21 νεκροί.

Ο τυφώνας Σάντι έπληξε ήδη τις Μπαχάμες μετά το πέρασμά του από την Κούβα, την Αϊτή, όπου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, ενώ τρεις είναι αγνοούμενοι και τη Τζαμάικα όπου έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Στην Κούβα, τα περισσότερα θύματα προκλήθηκαν από την κατάρρευση των σπιτιών τους.

Στην επαρχία

Σαντιάγο ντε Κούμπα, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα τέσσερα από τα οποία, ανάμεσά τους ένα βρέφος 4 μηνών, από την κατάρρευση της στέγης και τοίχων του σπιτιού τους. Δεν έγιναν γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι υπόλοιποι πέντε. Στην επαρχία Γκουαντάναμο, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση δέντρων.

Ο τυφώνας κατευθύνεται ήδη προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Φοβούνται πως η λίστα με τα θύματα θα μεγαλώσει… Οι υλικές ζημιές που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει μπορεί να κοστίσουν έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, εκατομμύρια άνθρωποι ίσως μείνουν για ώρες χωρίς ρεύμα ενώ σε πολλές περιοχές τα παιδιά θα μείνουν στο σπίτι αντί να βγουν στους δρόμους για το Halloween.

Keywords
Τυχαία Θέματα