Φρούριο η Θεσσαλονίκη λόγω της παρέλασης!

Με απόρθητο φρούριο θα μοιάζει η Θεσσαλονίκη αυτό το τριήμερο, λόγω της στρατιωτικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η πόλη, που γιορτάζει σήμερα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, αλλά και τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, είναι εδώ και λίγες ώρες υπό αστυνομικό κλοιό, με σκοπό να μην επαναληφθούν αυτά που είχαν συμβεί πέρυσι και είχαν ως συνέπεια την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια,

αλλά και τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης.

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη…

«Οδηγός» είναι τα μέτρα που πάρθηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, που κρίθηκαν επιτυχημένα.

Σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού θα είναι παραταγμένοι αστυνομικοί, ενώ ενισχυμένη θα είναι η παρουσία τους εκεί που θα υπάρχουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα βρίσκεται στους δρόμους τςη πόλης υπολογίζεται στους 2.000!

Επίσης, θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι, θα επιστρατευθούν εναέρια μέσα επιτήρησης, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και κιγκλιδώματα!

Η παρέλαση θα έχει ελάχιστη διάρκεια, καθώς τα σχολεία –τα περισσότερα ιδιωτικά- που θα παρελάσουν θα είναι λίγα.

Για τους δημοσιογράφους έχει προβλεφθεί ειδική διαπίστευση και θα τοποθετηθούν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Διαπίστευση θα χρειαστούν και όσοι θα βρίσκονται κοντά στους επισήμους.

Δείτε βίντεο από την αποχώρηση του Κάρολου Παπούλια πέρυσι…

Keywords
Τυχαία Θέματα