Ο ΕνΦΙΑ κόβει τις επιστροφές φόρου και τις ενημερότητες μέσω Taxis

Αυγουστιάτικη έκπληξη περιμένει χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι περιμένουν επιστροφές φόρου, με βάση την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενημερώνουν όλους τους πολίτες ότι δεν θα πάρουν τα χρήματά τους όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές λόγω του ΕνΦΙΑ, ακόμη και αν δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι ενημερώνονται ότι ο συμψηφισμός θα αργήσει να γίνει και έτσι, ίσως υποχρεωθούν να καταβάλλουν και την πρώτη δόση που

λήγει τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, ακόμη μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα για όσους θέλουν και έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν ακίνητα δεν μπορούν να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά, μέσω Taxis, ενημερότητα και θα πρέπει να επισκεφθούν την ΔΟΥ.
Αυτό συμβαίνει καθώς το σύστημα είναι ρυθμισμένο ώστε να την εκδίδεται ενημερότητα εάν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές, έστω και μη ληξιπρόθεσμες. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την Εφορία για να παραλάβουν ενημερότητα διάρκειας ενός μηνός.

The post Ο ΕνΦΙΑ κόβει τις επιστροφές φόρου και τις ενημερότητες μέσω Taxis appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα