Ο Economist κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Επιστροφή στη δραχμή αν δεν πάρετε νέα βοήθεια

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το οικονομικό περιοδικό, Economist, στην ετήσια εκδοσή του «The World in 2014», ξεκαθαρίζοντας – για ακόμη μια φορά από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε σε πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης – πως αν δεν πάρουμε ακόμη μια βοήθεια είναι έντονος ο κίνδυνος αποχώρησής μας απο το Ευρώ. Το γνωστό βρετανικό περιοδικό ξεκαθαρίζει πως εάν δεν πάρει η χώρα άμεσα

νέο πακέτο – και μάλιστα μέσα στο 2014 – θα επιστρέψουμε στο παλιό μας νόμισμα.

«Η διαπραγμάτευση του χρέους και των σχετικών όρων θα διαρκέσει όλο το πρώτο ήμισυ του έτους, αλλά θα καταλήξει σε ικανοποιητική υποστήριξη, ώστε να προληφθεί χαλάρωση και αποχώρηση από την Ευρωζώνη, πιθανότατα υπό μορφή καλύτερων όρων δανεισμού» τονίζει το περιοδικό.

«Οι μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στην επιστροφή στην ανάπτυξη, περιλαμβανόμενων των απολύσεων στη βιομηχανία, των δημοπρασιών και της πάταξης της γραφειοκρατίας, θα συνεχιστούν και τελικώς θα αποδώσουν καρπούς», επισημαίνει ο Economist σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες οπωσδήποτε πρέπει να προχωρήσει η χώρα, ενώ κάνει γνωστές δύο πτυχές της παγκόσμιας οικονομίας. «Το 2014 η οικονομία, σε τιμές δολαρίου θα συρρικνωθεί, πέφτοντας στα δύο τρίτα τουλάχιστον τού πριν από την κρίση επιπέδου» ξεκαθαρίζει το βρετανικό περιοδικό, ενώ παράλληλα προβλέπει ύφεση της τάξεως του 1% για το 2014 και έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ.

Η Χρυσή Αυγή... η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σχετικό κείμενο το Economist ξεκαθαρίζει πως ο μεγαλύτερος φόβος της Ελλάδας είναι η εξάπλωση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει προϊστορία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με τις επιθέσεις του σε μετανάστες και αριστερούς, είναι η τελευταία απειλή. Η κυβέρνηση διώκει το κόμμα για εγκληματική δραστηριότητα, αλλά συνεχίζει να έχει υποστήριξη από τον κόσμο», σημειώνει το περιοδικό».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα