Σουλτς: Να μη χάσουμε χρόνο για το ελληνικό χρέος μόλις μας δώσει τα στοιχεία η Eurostat

Στον Νοέμβριο του 2014 παρέπεμψε ουσιαστικά για οριστικές αποφάσεις γύρω από την απομείωση του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλς.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου -η οποία ολοκληρώθηκε με κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Ευρωβουλής με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει της ελληνικής Προεδρίας- ο κ. Σουλτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Ελληνα πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε

και για τη διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους, βάσει των ευρωπαϊκών αποφάσεων τον Νοέμβριο του 2012.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

«Θα αρκεστούμε στις αποφάσεις μας» είπε ο κ. Σουλτς παραπέμποντας στην επικύρωση των στοιχείων του πλεονάσματος από την Eurostat, την ερχόμενη άνοιξη και σημείωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις ευρωπαϊκές εκλογές, οι οποίες θα ορίσουν και τη σύνθεση της Κομισιόν. Η νέα Κομισιόν θα αναλάβει τα καθήκοντά της τον επόμενο Νοέμβριο. Συμμερίζομαι την άποψη του πρωθυπουργού ότι ο δείκτης του πλεονάσματος είναι ένας σημαντικός δείκτης. Οταν λοιπόν η Eurostat μας υποβάλει τα στατιστικά στοιχεία, εμείς δεν θα πρέπει να φεισθούμε χρόνου».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βγαίνει πιο δυνατή από την κρίση και ότι το ίδιο θα συμβεί και με την Ευρώπη συνολικά, κάνοντας λόγο για τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαο.

Ο κ. Σαμαράς, χαρακτήρισε «ναό του ευρωπαϊκού διαλόγου» το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς έκανε λόγο για μια «πολύ ποιοτική συζήτηση» και χαρακτήρισε την Ελλάδα, «έτοιμη» για την προεδρία της ΕΕ.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα