Ο 11χρονος είναι ο νεότερος άνθρωπος στην ιστορία που έχει κάνει μαστεκτομή [εικόνες]

18:10 4/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Ένας 11χρονος από την Μεγάλη Βρετανία είναι ο νεότερος άνθρωπος στην ιστορία της ιατρικής που έκανε μαστεκτομή σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ο Λούις Ντάκιν από το Μάντσεστερ έπασχε από μία σπάνια πάθηση που συσχετίζεται με τις αρτηρίες, μέσα στις οποίες αναπτυσσόταν κακοήθεις όγκοι. Πρόσφατα έκανε μαστεκτομή στο νοσοκομείο του Μπέρμινχαμ και αφαίρεσε το αριστερό του στήθος.

Οι γονείς του 11χρονου, Γουέιν και Βικτώρια είπαν πως ο Λούις δεν ενοχλείται από την κατάσταση του αφού λέει στους φίλους και στα κορίτσια πως η ουλή είναι από δάγκωμα καρχαρία.

«Πριν

κάνει την εγχείρηση είχε ένα τεράστιο εξόγκωμα στο στήθος του, που φαινόταν ακόμα και όταν φορούσε ρούχα. Είναι το μόνο παιδί που έχει κάνει μαστεκτομή και όταν μεγαλώσει θα μπορέσει να κάνει και πλαστική για να μην φαίνονται τα σημάδια», λέει η Βικτώρια και συνεχίζει «στην αρχή ντρεπόταν πολλή για την ουλή αλλά τελικά την έδειξε στους συμμαθητές και τους φίλους του λέγοντας πως τον δάγκωσε καρχαρίας».

Ο Λούις ήταν μόλις 8 ετών όταν άρχισε να βγάζει όγκους στο στήθος. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει μέχρι που την λύση έδωσε ο Δρ Χιρόσι Νισικουάγα στο νοσοκομείο του Μπέρμινχαμ που διαπίστωσε πως ο μικρός έπασχε από AVM.

Στην συγκεκριμένη πάθηση, δεν συνδέονται σωστά τα αιμοφόρα αγγεία με τις φλέβες και τις αρτηρίες. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία «κουβαριών» καθώς μπλέκονται και τα τρία μεταξύ τους.

Πλέον, ο 11χρονος είναι καλά στην υγεία του ωστόσο κάνει τακτικά τσεκ απ στο στήθος του προκειμένου οι γιατροί να παρατηρούν την πρόοδο της κατάστασης του.

The post Ο 11χρονος είναι ο νεότερος άνθρωπος στην ιστορία που έχει κάνει μαστεκτομή [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα