Νηστεύεις; Εναλλακτικά μαγαζιά που μπορείς να φας τη Σαρακοστή

Η Σαρακοστή και η νηστεία της για πολλούς είναι δεσμευτικές, αφού θεωρούν ότι δεν μπορούν βγουν και να φάνε σε κάποιο εστιατόριο με ευκολία. Λάθος! Τρία εναλλακτικά μαγαζιά στην πόλη έρχονται να σερβίρουν πιάτα με σόγια και λαχανικά, προσφέροντας μία διαφορετική πρόταση στα παραδοσιακά νηστίσιμα!

Γη

Σε ένα μέρος φτιαγμένο με σεβασμό και αγάπη για την πράσινη διατροφή και ιδεολογία, μπορείς να απολαύσεις πιάτα από προϊόντα ελεύθερα λακτόζης, γλουτένης και ζάχαρης, με γλυκαντικές ουσίες, όπως σιρόπι αγάβης, χαλαρώνοντας σε ντιζαϊνάτες σεζλόνγ ή στους άνετους

καναπέδες. Επέλεξε κάποια σαλάτα από φρέσκα υλικά, όπως αυτή με κυβάκια «φέτας» από γάλα κάσιους, «χαβιάρι» από μαύρες ελιές και κάππαρη και τραγανά κράκερ ηλιόσπορου με ντομάτα, πιπεριά και καρότο!

Pure Bliss

Το ατμοσφαιρικό και πολύχρωμο στέκι του κέντρου, με τις εντυπωσιακές μαξιλάρες και τα χαμηλά τραπεζάκια, έχει βάλει τα δυνατά του ώστε να προάγει την ιδέα της υγιεινής διατροφής κι ενός διαφορετικού τρόπου ζωής. Έχοντας ως βασική φιλοσοφία την φυσικότητα στα υλικά και την ανακύκλωση, το «Pure Bliss», χρησιμοποιεί ελληνικά ποιοτικά υλικά. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα, ιδανικά για όσους νηστεύουν, όπως τορτίγια με αβοκάντο, τυρί και σάλτσα, ενώ από τις λαχταριστές vegan επιλογές, η αραβική πίτα με μπιφτέκι ρεβιθιού, η ζεστή σαλάτα με κινόα και λαχανικά καθώς επίσης και το καρυ λαχανικών με μπασμάτι. Κι επειδή κάθε γεύμα πρέπει να κλείνει γλυκά, μία καλή επιλογή αποτελεί η μηλόπιτα με βάση βρώμης, η οποία ταιριάζει τέλεια με ένα καπουτσίνο με γάλα σόγιας αλλά και η sugar free πανακοτα με γαλα καρύδας.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Pure Bliss: Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, 2103250362

Rosebud: Σκουφά 40 & Ομήρου 60, Κολωνάκι 2103392370

Γη: Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα 2109648512

Rosebud

Ένα από τα αγαπημένα στέκια του Κολωνακίου έχει αντικαταστήσει το κρέας με μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος με κρέμα σόγιας σε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον κατάλογο. Μιας και η διέυθυνση του Rosebud δεν πιστεύει σε ταμπέλες, το φαγητό απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Από τα πιο δυνατά πιάτα του καταλόγου είναι το κίτρινο κάρυ Ταϊλάνδης με λαχανικά και όσπρια, μαγειρεμένα με σε γλυκόξινη σάλτσα κουρκουμά, που σερβίρεται με ρύζι Τζασμίν αλλά και μία εκπληκτική μους με φακές με καραμελωμένο κρεμμύδι και κρίταμο πάνω σε παξιμάδι Κυθήρων. Η σαλάτα με σπανάκι, παντζάρι, ξυνόμηλο, πολύχρωμες πιπεριές, σταφίδες και ζεστό κατσικίσιο τυρί (vegetarian πιάτο) ξεχωρίζουν ενώ απαρατήρητα δεν περνά ούτε το burger με μανιτάρια, το σουβλάκι από τόφου και οι φρέσκιες παπαρδέλες με πορτσίνι.

The post Νηστεύεις; Εναλλακτικά μαγαζιά που μπορείς να φας τη Σαρακοστή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα