Νίκος Κουρής: «Στην τηλεόραση χρωστάω το ότι μπόρεσα να κάνω ένα παιδί»

12:05 6/4/2016 - Πηγή: KoolNews

-Ραντεβού στον Πράπα;

-Ναι, ωραία.

-Είναι λίγο κλασικό αλλά μου αρέσει.

-Κι εμένα, είναι ήσυχο και υπέροχο.

-Ok λοιπόν θα είμαι εκεί στις 7.15

Ήμουν σίγουρη ότι θα καθυστερούσε, έστω πέντε λεπτά. Τον ξέρω χρόνια και όποιος τον ξέρει γνωρίζει το ευχάριστο χάος του, το υπέροχο χάος του.

Συνέντευξη στην Αφροδίτη Γραμμέλη

Από την στιγμή που κατέβηκε από την μηχανή του κι έβγαλε το κράνος του τα γυναικεία βλέμματα στράφηκαν στον ψηλό μελαχρινό άνδρα που με παράστημα αρχαιοελληνικό περνούσε την πόρτα. Με ύφος απολογητικό, πάντα ευγενής,

παρήγγειλε σκέτο καπουτσίνο, αγνόησε τα κοριτσόπουλα που τον κοιτούσαν με στόμα μισάνοιχτο και περιεργάστηκε το σύστημα εγγραφής της συνέντευξης. Ο Νίκος Κουρής είναι όμορφος. Είναι όμορφος μέσα του και τυχερός γιατί η φύση τον προίκισε και με το «έξω»… Χρειάζεται λίγη συγκέντρωση για να μην αφεθείς σε αυτά που λέει κι αυτά που εκπέμπει. Προσπάθησα και φεύγοντας ένιωσα πως τα κατάφερα. Θα δείξει…

Έχεις μετρήσει τι σού έδωσε και τι σου πήρε το θέατρο όλα αυτά τα χρόνια;

«Μου παίρνει πολλά γιατί το κάνω με πολλή εμμονή. Δεν είμαι του πενταώρου, δεν έχω όριο και δεν είχα ποτέ. Με βοηθά η Έλενα (σ.σ. Τοπαλίδου, η γυναίκα του), η οποία είναι οργανωτική και με βοηθά σε σχέση με το παιδί μου, τον Πέτρο. Μόνο ο Πέτρος θα μπορούσε να μου βάλει όριο στη ζωή μου σε σχέση με το θέατρο. Καμία σχέση, κανείς δεν μπορεί υπό την έννοια των ωρών. Δεν ξέρω να το κάνω αλλιώς. Μου τρώει πάρα πολύ χρόνο, με καταλαμβάνει. Ταλαιπωρούμαι με έναν τρόπο. Όχι όσο παλιά βέβαια γιατί παλιά ήμουν μονομανής και δεν το δεχόμουν. Μου δίνει ζωή, μεγάλη συγκίνηση και αυτό είναι σπάνιο. Ποτέ δεν ήταν μια δουλειά ένας άλλος ρόλος. Κάθε φορά είναι από την αρχή».

Επιμένεις θεατρικά πάντως. Γιατί;

«Ναι αλλά έκανα και σινεμά όπως το «Αυτή η νύχτα μένει». Ακόμη με σταματούν στον δρόμο και μου μιλούν πολύ συχνά γι αυτή την ταινία. Έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στο βίντεο. Στο βίντεο κλαμπ είναι η πρώτη ελληνική ταινία από καταβολής».

Σου γίνονταν προτάσεις να κάνεις τηλεόραση για παράδειγμα και λες όχι; Είσαι ρομαντικός; Δεν σου αρέσει;

«Ναι, έτσι είναι. Δεν προλαβαίνω και δεν θα αφήσω το θέατρο για να κάνω τηλεόραση. Χρωστάω πολλά στην τηλεόραση όπως το ότι μπόρεσα να κάνω ένα παιδί. Δεν το ξεχνάω αυτό. Όμως δεν μπορώ να κάνω πράγματα που δεν μπορώ να τα κάνω. Όλοι έτσι είμαστε. Συνήθως λέω αν μπορούσε κάποιος να κάνει κάτι ακραίο για να καταλάβει τα όρια του όπως για παράδειγμα μια ερωτική ταινία, μία τσόντα.

Εγώ δεν έχω την τεχνική ούτε την εμπειρία. Αν μου βάλεις μία κάμερα και μου πεις κάν'το δεν μπορώ. Παρόλα αυτά έχει κάτι καθαρό όλο αυτό το είδος. Όταν σε καλούν να κάνεις πράγματα με τα οποία νιώθεις ότι χάνεις τον εαυτό σου είναι χειρότερο. Δεν γίνεται έτσι η δουλειά μας. Αυτό που ονειρεύομαι για τον εαυτό μου είναι άλλο πράγμα. Επειδή εμείς είμαστε το εργαλείο του εαυτού μας και μάλιστα με όρους επικαιρότητας δεν γίνεται. Κάνεις έναν ρόλο και κρίνεσαι επί τόπου, τέλος. Αυτό είναι πολύ άγριο πράγμα».

Πάντως είναι μία μάχη να μπορείς να κάνεις αυτό που κάνεις και να νιώθεις καλά στο τέλος.

«Δεν έσπασα ποτέ το πλαίσιο και νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημά μου. Για να είμαι ειλικρινής υπήρξα πολύ τυχερός και προστατευμένος στην ζωή μου γιατί με επέλεξαν σκηνοθέτες όπως ο Βογιατζής και ο Χουβαρδάς. Άφησα εκατομμύρια πράγματα για να είμαι μαζί τους. Σίριαλ, ταινίες, ταξίδια. Όμως σε σχέση με την αγορά δεν πέρασα ποτέ το όριό μου. Έφτασα 43 χρονών και δεν το έκανα».

Ούτε συνεντεύξεις δίνεις ούτε εμφανίζεσαι σε εκπομπές…

«Το έχω κάνει λίγο και το έχω μετανιώσει που το έκανα. Δεν σου προσφέρει τίποτα όλο αυτό. Δεν ξέρω γιατί νομίζουν ότι προσφέρει κάτι. Όπως δεν προσφέρουν τα πάρτι, οι γνωριμίες. Εγώ υπάρχω δίχως αυτά. Αν δουλεύεις υπάρχεις, δεν χρειάζεται να βγαίνεις. Εγώ δεν βγαίνω με κανέναν δεν χαρίζω τον εαυτό μου σε κανέναν γιατί τον θεωρώ πολύτιμο. Έχει γίνει σεβαστό γιατί δεν έχω κάτι προσωπικό, έτσι είμαι. Δεν με νοιάζει να γίνομαι αποδεκτός και ναι, έχω χάσει την εύνοια κάποιων».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr

The post Νίκος Κουρής: «Στην τηλεόραση χρωστάω το ότι μπόρεσα να κάνω ένα παιδί» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα