Νέα τραγωδία στο Αιγαίο – Επτά προσφυγόπουλα και επτά ενήλικες νεκροί στα τουρκικά παράλια

Δεν έχει τέλος η εκατόμβη νεκρών στο Αιγαίο, καθώς οι πρόσφυγες εξακολουθούν να παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα, πληρώνοντας αδρά για να στοιβαχτούν στα θανατηφόρα σκάφη ή βάρκες, που με κτηνώδη ιδιοτέλεια εξακολουθούν να διαθέτουν οι επιτήδειοι του τουρκικού παρακράτους εμπορίας ψυχών.

Ακόμη δεκατέσσερις πρόσφυγες, ανάμεσά τους επτά παιδιά, βρέθηκαν πνιγμένοι νωρίς σήμερα το πρωί στ' ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, έπειτα από ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Λέσβο.

Το

σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε αντοικτά των τουρκικών ακτών. Η τουρκική ακτοφυλακή έχει διασώσει 27 ανθρώπους και με την υποστήριξη ελικοπτέρων, συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

Σύμφωνα με απολογισμό της Διεθνούς Αμνηστίας, περισσότεροι από 454 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους ή παραμένουν αγνοούμενοι το πρώτο δεκάμηνο του 2015 κατά τον διάπλου του Αιγαίου Πελάγους.

Από την αρχή του έτους, οι αφίξεις δια θαλάσσης στην Ελλάδα ανήλθαν στις 580.125, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

The post Νέα τραγωδία στο Αιγαίο – Επτά προσφυγόπουλα και επτά ενήλικες νεκροί στα τουρκικά παράλια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα