«Το οικοτροφείο»: Η σειρά που θα σας κάνει να ξεχάσετε το LOST

Breaking bad, Prison break, the walking dead. Όλα εξαιρετικά σήριαλ, που παρακολούθησαν ή συνεχίζουν να παρακολουθούν όσοι λατρεύουν την τηλεόραση. Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, μόλις η κουβέντα θα πάει στις ξένες σειρές ακούς τα… ίδια και τα ίδια. Πόσες φορές να σχολιάσεις το αν ήταν πολύ εξαιρετικό ή απλά εξαιρετικό το τέλος του Breaking Bad,

πόσο απαίσιο το φινάλε του Lost και γιατί η πρώτη σεζόν του Prison break τα… έσπασε;

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξετε συζήτηση με τους φίλους σας γιατί θα σας «συστήσουμε» σε μια σειρά, (η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί) που θα σας κάνει να …κολλήσετε. Δεν σας έχει λείψει να πηγαίνετε ξενυχτισμένος στην δουλειά, γιατί το προηγούμενο βράδυ με το «δεν γίνεται, πρέπει να δούμε ένα ακόμα επεισόδιο» σας πήρε το ξημέρωμα; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε τσεκάρεται τι έχουμε για σας

El Internado

Ο μοναδικός λόγος που αυτή η σειρά δεν είναι πασίγνωστη και δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές που σας παραθέσαμε στην αρχή του κειμένου, είναι πως πρόκειται για ένα ισπανικό σήριαλ. Μια πολύ βασική παρένθεση. Η Ισπανική τηλεόραση δεν είναι … βραζιλιάνικη. Κάνουν εντυπωσιακές παραγωγές και το «El Internado» που σημαίνει «Το οικοτροφείο» είναι η απόδειξη.

Η ιστορία εξελίσσεται, φυσικά, σε ένα κλειστό σχολείο που ονομάζεται «η μαύρη λίμνη». Μαθητές και καθηγητές ανακαλύπτουν πως πρόκειται για ένα μέρος γεμάτο με μυστικά και μυστήρια και άθελα τους οι πρωταγωνιστές μπλέκουν σε μία ιστορία από την οποία φαντάζει δύσκολο να βγουν ζωντανοί.
Δεν πρόκειται για θρίλερ, αν και υπάρχουν στιγμές που θα… πεταχτείς από τον καναπέ σου. Όλα όσα συμβαίνουν εξηγούνται. Αυτό το αναφέρουμε, γιατί μέχρι ο θεατής να καταλάβει τι γίνεται και να αποκαλυφθεί το μεγάλο μυστικό της ιστορίας, αρκετά πράγματα φαίνονται ανεξήγητα.

Η σειρά δεν επικεντρώνεται γύρω από ένα πρωταγωνιστή, αλλά από μία ομάδα βασικών χαρακτήρων. Έφηβοι μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στο σχολείο, που στην πλειοψηφία τους έχουν «κρυφές ατζέντες» και μυστικά, που συχνά σοκάρουν. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ενώ στην πορεία συστήνονται και νέοι χαρακτήρες, που (σπάνιο για σειρά) είναι εξίσου σημαντικοί και εξίσου ενδιαφέροντες με αυτούς που προϋπάρχουν.

Τι να προσέξετε

Τον Φερμίν. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός για να ξεδηπλωθεί ολόκληρη η ιστορία του χαρακτήρα του και να καταλήξετε στο αν τον λατρεύετε ή αν τον μισείτε.

Τον Ιβάν. Το «κακό παιδί» του οικοτροφείου. Ο … αλητάκος που έχει μάθει να περνάει το δικό του, είναι ένας συναρπαστικός (και ναι, δεν το κρύβουμε ο αγαπημένος μας) χαρακτήρας.

Την Αμέλια. Η γλυκιά και αγαπημένη μας καθηγήτρια. Είναι τόσο γλυκιά όμως όσο φαίνεται; Ας πούμε απλά πως σε αυτό το σήριαλ η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη.

Την μικρή Πάολα. Το κοριτσάκι που θα σας καθηλώσει. Εάν μη τι άλλο δεν θα πιστεύετε πως ένα 5χρονο μπορεί να ερμηνεύσει έναν ρόλο τόσο καλά. Απλά απολαυστική.

Δεν θα μπορούσαμε να αναλύσουμε περισσότερο την σειρά, χωρίς δυστυχώς να προδώσουμε τα μυστικά της. Μία συμβουλή όμως πριν την ξεκινήσετε. Μην δένεστε ιδιαίτερα με τους χαρακτήρες. Κανείς δεν είναι… αθάνατος στην Μαύρη λίμνη.

The post «Το οικοτροφείο»: Η σειρά που θα σας κάνει να ξεχάσετε το LOST appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα