Νέα καταφύγια στην Ελλάδα για πολέμους και τρομοκρατία – Απαρχαιωμένα όσα έχουμε

Νέα καταφύγια για φυσικές καταστροφές μέχρι και πόλεμο ξεκινά να κατασκευάζει η κυβέρνηση καθώς αυτά που υπήρχαν μέχρι τώρα θεωρούνται παλιά και δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη εκπονήσει νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ενώ σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Μαΐου. Οι χώροι προστασίας των πολιτών που υπάρχουν στην Ελλάδα μετρούν

ήδη πάνω από 60 χρόνια ζωής και θεωρούνται ανεπαρκείς και ακατάλληλοι, βάσει των απαιτήσεων που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για δημιουργία καταφυγίων που θα αντυαποκρίνονται στις ανάγκες προστασίας των πολιτών από πολέμους, τρομοκρατικές ενέργειες και ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα πολλά από τα υπάρχοντα θα υποστούν βελτιώσεις και ανακατασκευές.

Τέλος, η μελέτη για την κατασκευή των νέων καταφυγίων θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πολλαπλών χρήσεων, προκειμένου να μην είναι «νεκροί χώροι» όταν δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Για παράδειγμα, να μπορούν να χρησιμοποιούνται ως χώροι εκδηλώσεων ή πάρκινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα