Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο Ποτάμι; Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά

Ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα τα οποία έκοψε από τον δρόμο προς το Δροσερό, προσέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Σαμπιχά Σουλεϊμάν η οποία έγινε πρόσωπο των ημερών μετά την αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την περιοδεία του στην Θράκη συναντήθηκε με την Ρομά ακτιβίστρια μαζί με την

υποψήφια ευρωβουλευτή με το Ποτάμι, Μαρία Δημητρίου. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η κυρία Δημητρίου αποκάλυψε πως δεν επρόκειτο για μία «πολιτική συζήτηση» καθώς όπως είπε «συζητήσαμε ως φίλοι. Άλλωστε η Σαμπιχά είναι χρόνια φίλη μου», ενώ αποκάλυψε πως το Ποτάμι δηλώνει την συμπαράστασή του στην κοινότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων Ρομά να αυτοπροσδιορίζονται.

Από την άλλη ο επικεφαλής του Ποταμιού, διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν με το Ποτάμι λέγοντας: «Οι Ρομά, οι Τσιγγάνοι όπως τους λέμε αιώνες τώρα στην Ελλάδα. Έχουν σχεδόν παντού τα ίδια προβλήματα, Παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο, οικογένειες χωρίς καμμία κοινωνική ασφάλιση. Γι' αυτό στο Ποτάμι συμμετέχει από την πρώτη στιγμή η Μαρία Δημητρίου, μία γυναίκα που έχει αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Ρομά. Η Μαρία και η Σαμπιχά ξέρουν, λοιπόν, τι πρέπει να γίνει. Το παλιό κομματικό σύστημα όμως αντιμετωπίζει τους Ρομά με την υπεροψία που αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες. Το κομματικό συμφέρον άλλωστε είναι πάνω απ'όλα, ακόμη και από την αξιοπρέπεια και την ζωή μίας γυναίκας».

Keywords
Τυχαία Θέματα